Oxygen Chrome

Finaste stället på jorden

2011-10-31 | 23:22:19
Älskar Göteborg! Otroligt fin stad med mycket kärlek.
 Först åkte vi ut till Örgryte och lämnade ett ljus vid morföräldrars grav. Väldigt fin kyrka.
Sen handlade vi i Nordstan.
 

 

 

 


 

Ska sova så gott nuu ! Har fotvärk..


Känn ingen sorg för mig, Göteborg

2011-10-31 | 08:10:00
Tillbringar dagen i Göteborg med min älskade för att placera gravljus vid mormor och morfars grav samt inhandla lite saker. Bilder kommer på kvällen!


Sen söndagsinspiration

2011-10-31 | 00:10:00


www.weheartit.com

Fade into darkness

2011-10-30 | 17:29:43
Tog en skarp bild igår natt.


These hands will always be rough

2011-10-29 | 19:10:57
Was I left behind?
Someone tell me, tell me I survived.The life is music - Music is the life

2011-10-29 | 18:58:49
Jag kan inte bestämmt påstå att musik betyder mer för mig än för någon annan, men när jag hittar låtar som jag gillar som känns det som att bli kär på nytt.
Den här fantastiska känslan uppfyller mig och jag får faktiskt bättre självkänsla av att lyssna på den sortens musik. Så musik betyder mycket för mig.
Jag säger aldrig att en låt är bra, antingen älskar jag den eller hatar den. Och det ska finnas en tanke bakom musiken, ett hjärta.Så vad lyssnar Evelina på?
Hon lyssnar vääldigt mycket på Alexisonfire, ett amazing band som har fått alldeles för lite uppmärksamhet. Jag vet att dem skriksjunger i en del låtar men den det är en del av charmen.
Dock så har de splittras nu men huvudsångaren, Dallas Green, spelar fortfarande själv (City and Colour) men lite mer lugnare låtar. Hans låt The Girl är min absoluta favoritlåt.

Kent är också ett otroligt band och där är det texterna man faller för, så genomtänkta och vackra så öronen blöder nästan.

Ett sista band då, Anberlin. Kärlek vid första mötet. Melodierna är så sköna och Stephen Christian's röst är helt underbar.

Toffifee

2011-10-29 | 18:40:52
Jag tänkte att "ååh så gott det ska bli att äta upp de sista toffifee'na" men så åt jag visst upp alla igår.. fml.Jag älskar socker. Så är det bara. Jag behöver mitt dagliga sockerintag och när jag inte får det så blir jag lissen.

List your life

2011-10-28 | 23:08:36
Presentera dig:
Heter Evelina Nilsson, bor i Billingsfors, Bengstfors och har levt i 16 år jao. Viktigaste för mig är kärleken och fotograferandet. Har en liten pisse, min lelle Martin. Delar ett liv tillsammans med min Emil.
Life is good, almost always good.

Din första kärlek:
Min första riktiga kärlek var och ÄR Emil. Våra pappor har kännt varandra sen vi var små så vi träffades ibland. Sen slutade det och vi började i samma klass på högstadiet. Vi var lite småkära i varandra under hela tiden tills vi började umgås efter skolan på vårterminen i nionde klass. Det ledde till att vi blev väääldigt kära i varandra men vi bestämde oss för att inte bli ihop förän efter skolan slutade, för jag ville inte vara tillsammans med någon som gick i samma klass, men nu går vi i första ring på gymnasiet och i samma klass ändå, haha! Men jag är verkligen glad att vi valde att dela liv med varandra för det är mitt absolut bästa val genom hela livet.

Dina föräldar:
Mor heter Karin och bor i Göteborg, utbildad bibliotikare. Far heter Johnny och vi bor i Billingsfors, väldigt trädgårdsintresserad.

Vad du åt idag
Idag åt jag kyckling ling ling och liiis (måste säga sådär) i skolan, hemma åt jag mums schnitzel!

Din defenition av kärlek:
Jag vet att jag inte hade klarat mig utan kärlek, för att må bra så måste man känna sig älskad och behövd. Kärlek behöver inte vara till en annan människa, det kan vara till en hobby eller ett djur.

Din dag:
Dagen började illa, såg bussen åka iväg mitt framför ögonen på mig och då växte paniken eftersom att vi skulle se på bio med skolan, men sen kom bussen och jag begav mig till skolan. Nu sitter jag här och gottar mig med toffifee och idol

Din bästa vän:
Min bästa vän heter Hanna, kan prata med henne om allt.

Vad du tror på?
Jag tror till en viss del på gud, att han straffar och belönar. Men jag tror också att allt handlar om positiva och negativa påverkningar. Svårt att förklara.

Vad du hade på dig idag:
Idag hade jag på mig min egengjorda hängslekjol, så beest.

Dina syskon:
Har två riktiga syskon (Jimmie & Cecilia) och 4 låtsassyskon.

Jag som är bebis och bror och syster

Din vecka:
Min vecka har varit piss. Bara prov och onödiga skoldagar. That't it.

Dina drömmar:
Min dröm är att en dag få synas och göra skillnad för många människor.

Din första kyss:
Emil som gav mig den, och den kunde inte ha varit gulligare. 3 snabba och sen så blev jag så blyg att jag vände mig om.

Ditt bästa minne:
Mitt bästa minne är sommaren 2011 tillsammans med underbara vänner.

Din bästa födelsedag:
Någon när jag var liten antar jag. Födelsedagar slutar vara intressanta vid 13-15 år.

Något du ångrar:
Jag ångrar att jag lät folk trampa ner på mig när jag var mindre. Och jag ångrar många bråk jag har startat.

Något som upprör dig:
Det upprör mig när jag tänker på hur vissa människor behandlar andra. Och då kan man inte behärska sig.

Något som får dig att må bättre:
Frisk luft och en bra film

Något som får dig att gråta:
Jag gråter alltid  när jag tänker på möjligheten om Emil eller min mamma skulle dö. Jag tål inte den tanken, men den kommer upp väldigt ofta när jag åker längre bussturer, vet inte varför.

En första:
Mitt första riktiga beslut som var valet om vem jag skulle bo hos, mamma eller pappa, då mamma skulle flytta till Göteborg.

Dina rädslor:
Haha, håll i er. Ensamhet, döden, stora hundar, terrorism, manipulativa människor, läskiga gubbar, hissar, när det ringer på dörren sent, trapphus, garage, värmepannor, maskiner, mörker, sjukhus, skolsköterskan, min cellskräck, insekter, The Ring, sjukdommar men främst så är jag nog rädd för mig själv.

Din favoritplats:
Göteborg. En otroligt vacker och mysig stad.


Något du saknar:
Jag saknar en del vänner jag förlorade när gymnasiet började.

Vad du strävar efter:
Jag strävar efter att bli uppmärksammad och att folk ska tycka om mina fotografier.

Never expect

2011-10-28 | 20:23:42


Höstlov

2011-10-28 | 14:21:53
Ska bara göra ett engelskaprov och sen tar jag lov!

Söt katt gillar biltak

Don't hide

2011-10-27 | 20:14:33
Vad gör man om man håller på att förlora något väldigt värdefullt? Vad gör man om man är på väg att tappa något  skört som kommer gå sönder? Vad gör man om det du anser vara det du lever för, inte längre vill veta av dig. Vad gör du då?Man fångar det.

Thought of the day

2011-10-26 | 16:39:00
Det finns vissa maskrosbarn, de som är svaga och har det svårt livet. Men maskroser reser sig lätt upp igen.

Men det finns också orkidéer. Den vackra synen med gott rykte och har det där lilla extra. Men orkidéer är sköra och har en lång väg tillbaka efter minsta motgång.

Kanske är allt rättvist ändå, på djupet.


Morningshine

2011-10-26 | 08:14:00
Frukost. Usch. Gott.
The garden

2011-10-25 | 20:04:23
Har haft lite inspiration-svårigheter det senaste, när jag idag insåg, utan att skryta, att jag har en väldigt fin trädgård. Min pappa som donar med den varje dag. Men jag har aldrig fallit upp ögonen för den då det kännts väldigt vardagligt att den bara finns där. Så jag har faktiskt inga bilder på hela trädgården i sig men jag har letat igenom hela mitt bildarkiv och tagit fram de mest sevärda bilderna jag har att visa. Redigeringen är väldigt olika eller ingen alls då det är tagna i olika syften.

Trädgården går i ett japanskt/kinesiskt tema


Nudelmys

2011-10-25 | 11:40:30


Jag har ett starkt behov av nudlar, och det finns nog inget bättre på en söndagskväll att avnjuta!
(jag vet att det är tisdag idag men man kan ju få längta)

Sömnen är nyckeln!

2011-10-25 | 11:01:39
På grund av min hjärnkapacipet så fick jag idéen att dygna till skolan igår, vilket var en dålig idé.. Var som ett vandrande monster hela dagen. Så jag somnade halv 8 igår och vaknade nu. Liite sent till skolan. Men det blir inställt prov så min lycka är fulländad.

Emil kom precis för att göra mig sällskap denna skolfria dag.


En puss till mig

En puss till dig

Bright Light

2011-10-24 | 19:22:00

I had a little conversation with the moon yesterday, but we couldn't see each other though this light hit me with it's beauty.Klicka på bilden för att uppleva något vackert

Vintage Photoshop Action

2011-10-24 | 17:26:46
Tänkte lägga upp två bilder jag redigerat med hjälp av en photoshop action (för de som inte vet vad en action är så är det ett händelseförlopp, en lista på saker man måste göra med bilden för att den till slut ska få ett speciellt utseende som t.ex gammaldags)
Den jag använde mig av ger bilderna en vintage-känsla och går att ladda ner här .
Från dagg till frost

2011-10-24 | 15:46:00
Eftersom att de närmaste dagarna bjudit på frost så kanske jag skulle lägga upp de enda bilderna jag har på dess motsvarighet - dagg.


They came in two

2011-10-24 | 04:29:12

Hittade två små ting i mitt rum för några veckor sen som jag totalt glömt bort. Köpte de på en loppis i Tyskland men har nog inte riktigt uppfattat hur söta dem är förän nu. Var tvungen att fota dem.I'm always wishing to late

2011-10-24 | 04:20:13


Lyssnar på Alexisonfire denna otroligt tidiga måndag för att någonstans glömma att jag måste upp om 3 timmar och bege mig till skolan. But I'm always wishing to late. Älskar Alexisonfire. Har svårt att fastna för ett speciellt band, men när jag väl gör det så är musiken otroligt underbar.

Små mirakel

2011-10-24 | 03:30:08
Det känns som en litet mirakel när jag får krama om min pisse efter en vecka av saknad. Har bott hos Emil medan min pappa varit utomlands och det har varit helt underbart. Saknat katten Martin mest om jag ska vara ärlig, han är ju min polers. Och jo jag vet att Martin är ett orginellt katt-namn men jag var liten och dum och ville ha min vilja igenom. Inte ett enda s i namnet, jag faila som katt-ägare.- Älskar min dator även fast min kärlek inte ofta blir besvarad -

Min Kärlek

2011-10-23 | 20:34:35


Du är vad drömmar är gjort av

Vår eld kommer aldrig slockna


Inser ett slut

2011-10-23 | 19:51:27

Tog denna bilden i sensommar med Emil. Älskar verkligen färgerna och ljuset. En väldigt bra sommar som inte alls blev som jag trott. Umgicks med människor jag inte trodde att jag skulle umgås med mer än vanligt. Jag blev tillsammans med Emil och allt blev mycket ljusare. Som vanligt så blir det alltid lika jobbigt när man måste gå tillbaka till verkligheten och börja plugga igen. Och inte heller det blev som jag tänkt då jag ändrade mig i sista minut och bytte skola. Men det blev till det bättre.

Inser på riktigt att vi är inne i en ny årstid och att det gamla är förbi då det är tal på snö. Allt har ett slut, men också en början.


Det är lätt att fatta beslut när det inte finns dåliga alternativ.
Något att tänka på.

Lovely Autum!

2011-10-22 | 21:43:37
Fushion Passion

2011-10-22 | 17:29:41Don't underestimate me

We all love mystery

2011-10-22 | 17:16:50
Lite insperation från weheartit, kolla in min på ikonen i menyn!

Ger er lite onödig information denna sena fredagskväll

2011-10-22 | 01:41:19
Var tror du att du är/gör om 1 år?
Jag pluggar fortfarande på gymnasiet och lever livet! Förhoppningsvis så har jag mognat och blivit mer ansvarsfull!

Vad ångrar du, om något, i livet?
Jag har en förmåga att skämmas över saker jag sagt eller saker jag gjort, utan inbördes ordning. Så jag antar att jag ångrar alla dem sakerna. Men något jag verkligen vet att jag ångrar är att jag lät folk trampa ner på mig i yngre dagar.

Hur kommer du gå klädd i vinter?
I mina nya skor, min gosiga marinblå kappa och min snövita halsduk. Hoppas att frågan var relaterad till ytterkläder för jag vet ju självklart inte EXAKT vilka plagg jag kommer bära från 1 december till 28 februari..

Vilka 3 saker är du beroende av?
1. Min kärlek Emil  2. Socker  3. Min Mac

Har du någon dold talang?
Är duktig på sims 3, haha det bästa jag kan komma på!

Vad gjorde du förra helgen och vad kommer du göra nästa helg?
Förra helgen var jag hemma hos Emil eftersom att jag bosatte där från och med då för att min far åkte utomlands.
Denna helgen som kommer (vilket jag antar är denna) kommer jag också vara hemma hos Emil och mysa!

Vad har du på dig just nu?
Linne och undies

Bästa skönhetsknep?
Haha... inte min grej helt ärligt. Jag brukar tvätta ansiktet 3 gånger om dagen och tvätta bort sminket direkt jag kommer hem! Fattar inte heller hur dem gör dem som INTE har toffs när dem borstar tänderna, det kommer ju tandkräm i hela håret annars.. fråga mig inte hur jag borstar tänderna för det är ingen normal syn.Vilka är dina dagens planer?
Denna lördag kommer jag gå ut och gå för att stärka musklerna efter 4 dagars sängliggande, äta ling ling kyckliing, se på en bra film tillsammans med mitt gos.

Vad äter du helst inte?
Kött. Är inte vegetarian, men äcklas av stora köttbitar. Endast av det skälet att det inte smakar bra. Vill bara spy. Äter i alla fall köttbullar, korv och kyckling. Kommer bli demi-vegetarian i framtiden.

Nämn 3 bloggar du besöker vardagligen?

1. Fotogeniquee
2. Foki
3. Min Radio

Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?
Nej

Bästa staden/landet du besökt
Göteborg är en så underbar stad, älskar det! Det duger gott och väl för mig.

Vilken kändis får du höra att du liknar?
Hade en vän som sa att jag liknar Mary-Kate Olsen men håller absolut inte med om det!

Tror du på gud?
Till väldigt, väldigt liten del.

Vad är din största rädsla?
Ensamhet, döden, stora hundar, terrorism, manipulativa människor, läskiga gubbar, hissar, när det ringer på dörren sent, trapphus, garage, värmepannor, maskiner, mörker, sjukhus, skolsköterskan, min cellskräck, insekter, The Ring, sjukdommar men främst så är jag nog rädd för mig själv. Det blev en lista, haha....

Nämn en sak du aldrig provat på:
Jag har aldrig rökt, vilket jag är väldigt stolt över. Men ibland tänker jag att det hade varit skönt då man har tråkigt eller väntar på något.

Vilka är dina favorit namn?
Pojke: Martin. Flicka: Ellie

Hur/Var vill du bo i framtiden?
Jag bor i en håla nu och tänker att jag hatar det för att man redan känner alla. Jag hade velat bo i en annan håla utanför en stor stad, så att man kan få uppleva civilisation och den mysiga känslan samtidigt.

If cats could talk, they still wouldn't.

2011-10-21 | 20:11:00

Saknar min Martin.


Search for a key, lock me up

2011-10-21 | 15:14:03


Min Kamerautrustning : Nikon D5000

2011-10-20 | 12:54:28
Kamerahus: Nikon D5000

Det är en väldigt bra kamera med vinklingsbar skärm så att man kan fota över och under sin beredskap, vilket jag använt mig mycket av. Den har många liknelser med Nikon D90 som är en riktig proffskamera! Min absoluta favoritpryl och jag fattar grepp om den lite varje dag!

 

 

Kit-objektiv: AF-S Nikkor 18-55mm 1:3,5-5,6 G
Att det är ett standardobjektiv säger nog allt, lagom lång zoom och lagom macro. Följde med kameran.

Macro objektiv: AF-SMicro Nikkor 40mm 1:2,8 G
Macro-objektiv jag fick julen 2011. Enormt bra skärpa och du kan vara otroligt nära med objektivet. 

Kameraväska:
Lowepro Adventura 170

 

Motljusskydd

HB-61