Oxygen Chrome

En konstnärs målarduk

2013-11-29 | 21:44:00
Himmelen var helt fantastisk i förrgår liknande en konstnär som tappat ut sina palett.
Bilderna är tagna med Emils Nikon D3100.
Har även glömt berätta att vi var och såg Catching Fire förra veckan, mycket bättre än den första! Så spännande. Var nästan nervös innan den började.
Åter till nutid, imorgon far vi och julhandlar. Har även tänkt att köpa något till mig själv. Jag har verkligen tröttnat på min skruttiga palm som bara står och glor. Ett par hyacinter ska jag försöka få med mig hem och kanske en amaryllis. Är ingen hejare på plantering, sköter inte min palm med omsorg direkt av den enkla anledningen att den är så fruktansvärt ful och ostrukturerad. Men jag ska ge det en ny chans.
 
 
 
 
 

Frostkronor

2013-11-28 | 20:42:30
 
 
 
Saker att vara lycklig över:
- När man äntligen får tillfälle att fota träd i en cirkelvinkel
- Att få rosor och chokladask av sin kärlek bara för att han är så fin
- Julshopping med vänner i helgen
- December julmånad börjar på söndag
- Himmelen var sådär magisk igår
- Första bilden hamnar på listan av mina bästa fotografier
- Att ha avklarat två prov på samma vecka
- Man får skrivet 10 sidor på en berättelse
- Att få börja julpynta
- Att skriva 10 post-it lappar med mycket fint på innan man somnar

Fått liv igen

2013-11-27 | 22:36:26
En glad Rebecca och Viktoria på en bro med vinterns tecken. 
Samt en liten analog kamera som har fått liv igen.
 
 
 
 
 

Överambitiöst

2013-11-27 | 22:26:43
Att leva i nuet, jag har aldrig riktigt uppskattat dess betydelse.
Alla mina tankar går åt framtiden och vart jag kommer sluta. Allting som varit så säkert förr är inte längre det.
Jag har varit naiv och trott att det skulle vara så lätt att klara tredje ring och bara hoppa in på en högskola. Det är nu jag har fått mina tvivel på mig själv, prestationsmässigt. Att få bra betyg spelar inte längre någon roll när det stora sakerna ligger och skaver i mina tankar.
 
Jag har alltid varit så säker på framtiden, på varje detalj. Jag värdesätter min framtid och därför försöker jag göra allt som kommer gynna den. Att jag då inte gjorde första högskoleprovet, kändes som ett misslyckande. Enligt vissa är det överambitiöst att göra det två gånger, men det har alltid varit mitt mål. Jag kände mig inte speciellt dum som överplanerade framtiden i minsta detalj, och därför kändes det så fel att jag inte tog den chansen. Jag tänkte anmäla mig, dagen före då jag såg sista datumet, men jag struntade i det. Det enda jag tänkte på var att ingen annan säkert skulle göra det. Nu inser jag hur jävla dumt det var att helt plötsligt ta beslut grundade på alla andras handlingar. Och visst gör det nu bara ont av den anledningen att jag jämför mig med andra som faktiskt gjorde det. Det finns fortfarande en chans att göra det till våren men om det fanns något jag ville vara överambitiös med så var det just förberedelser inför framtiden.
Jag vill inte ha ett jobb som jag bara vill glömma när jag kommer hem.
 
Samtidigt känner jag hur mitt gymnasiearbete rinner ut i sanden, något som jag också ville lägga ner mycket möda på men som blev mest liknar en vattenpöl i november i mina ögon.
Jag ser ingen början eller slut i den historien. Från första början fick jag höra av alla lärare hur fel och fel och fel mina idéer var. Jag gjorde allt för snabbt, jag hade inte begränsat mitt ämne, det skulle bli för stort.
I all den okonkreta kritiken försvann kämparglöden och motivationen.
 
Det känns bra att skriva saker som människor kanske kan relatera till, bara att få uttrycka något annat än bilder och obetydligt svammel, utan sanningen. Vad tjänar man på att inte vara ärlig? Man är väl mänsklig. Jag vill inte låtsas, inte här.
Det finns något vackert i allt som gör ont. Det är inte värt att dölja.
 

Elsa Beskow

2013-11-24 | 16:52:40
Hemtex har lanserat en serie muggar med illustrationerna till Elsa Beskows böcker. Jag hade alla de böckerna i bokhyllan när jag var liten, så detta blev en nostalgi-upplevelse för mig. Mina favoriter är "Lilla videung" och "Kung Vinter", även "Fru Kålrot" bland träbrickorna. 
 
 
 
 

En frostig historia

2013-11-21 | 21:25:06
Igår morgon hade den första omfattande frosten kommit. Stod yrvaken vid fönstret och kunde inget annat se än vitt. Trodde naturligtvis att det var snö, men det är i vilket fall nära nu!
Packade ner kameran för att kunna ta bättre bilder när det ljusnat mer, jag underskattar definitivt inte ljus.
Vi gick till parken under rasten och tog lite bilder. Så otroligt vackert. Här får ni det första kapitlet i min frost-historia, mer överblickande på hur det såg ut. De bästa får ni inom kort!
Dessutom, ni vet de där små röda bären som ser ut som tomater, skratretande ironiskt.
Tyska-prov imorgon, har inte pluggat värst mycket. Kan det mesta, förbereder mig med tysk serie istället.
 
 
 
 
 
Min skola

Vanilla scones

2013-11-19 | 10:38:37
Bakat vaniljscones några gånger. Väldigt bra recept och generellt goda förutom att de kan bli lite för mastiga.
Recept hittas här. Jag och Emil är helt tokiga i vaniljsocker så vi brukar ha lite mer än lagligt.
 
 
 

Ett förvirrat november

2013-11-17 | 23:25:00
Godkväll!
November i vår by men ingen snö ännu och knappt några minusgrader i sikte. Det enda som faktiskt verkar existera är mörker. När snön kommer blir dess ansvar att reflektera ljuset så vi kan se igen.
Helgen har varit intressant och lärorik på många sätt. Ut med det onda och in med det goda!
De närmsta veckorna kommer bli stressiga. Har ett par prov på agendan och så ska man hinna med både bio och julhandel när pengarna sätter bo på kontot.
 
 

sacré bleu

2013-11-11 | 22:53:45
Tänker på snö, projektarbete, träningsvärk, lussekatter och min kärlek till Harry Potter mest hela tiden.
Och hur en blomma kan vara så otroligt lysande blå?
 
 

Svalkar vinden

2013-11-08 | 22:23:13
Fick med mig lite saker hem ifrån Göteborg förra helgen. Är mest nöjd över sammetsbyxorna som jag velat ha såå länge. Passar så bra till mina Dr. Martens. Sen blev det lite smycken på rea.
Bästa låten just nu (trots dess ålder) måste vara som rubriken lyder; svalkar vinden. Man får en annan känsla när man lyssnar i bilen dessutom. Kollar på Idol just nu, Elin gjorde mig tyvärr besviken idag men Jens och Erik var super! En sista otroligt viktig information skulle vara att bekänna min obarmhärtiga träningsvärk. Har hamnat i en ond socker-cirkel som måste brytas. Efter en konsekvensanalys så får det får bli månadens mål.
 
 
 
 
 
 

Ut på tur

2013-11-06 | 01:36:50
Vad gör man på lov (förutom att undvika plugg och få en massa rester sen), JO man åker ut på tur!
Har som sagt mycket att göra, och samtidigt har jag blivit sjuk. Den här bihåleinflammationen vill inte dö. Ont mest överallt. Sovasovasova.