Oxygen Chrome

Happy Halloween

2013-10-31 | 21:10:21
Glad Halloween!
Dagen började med lite Simcity och sen började vi karva pumpan. Igår när vi tog en tur så tror ni inte att alla pumpor var slut? Vi fick nöja oss med en sista halvröten på en ena sidan, men det syns som tur inte. Illa luktade den också.. Till slut efter allt knåp blev det en Jack Skellington. Älskar den filmen!
Sedan blev det ut på lite äventyr och överraskade Emils lilla kusin, karamellfärgen kom faktiskt till nytta! (se bild nedan) Den enda Halloween jag minns var en gång när vi blev jagade av en kärring, ajaj. Jaja minnen är minnen.
 
 
 
 
 
 

Stormen som inte tog oss

2013-10-29 | 21:56:26
 
 
 
 
Har glömt att nämna mitt höstlov, brukar inte fylla dem proppade med händelser men detta kanske blir ett undantag. Några utflykter ska jag och min man hinna med. Imorgon tar vi en tur till "stan" och köper halloween-godis och pumpor. Vi ska åtminstone försöka karva fram någonting estetiskt i dem. Bilddokumentation publiceras naturligtvis! På torsdag blir det kanske en längre tur för lite shopping. Det har ju varit en vidunderlig "storm" här i Sveriges mitt så vi får se om vi vågar oss ut! Skämt å sido, efter denna vecka kan snön gärna göra sin entré för mitt godtycke.
Drömmer mig bort i snö, pepparkakor, julmust och lussekatter. Har inte ens tagit fram vinterjackan.
 
Btw så tävlar jag hos CDON om en Nikon D7100, med tre bilder som ni Hemskt Gärna kan rösta på här, här och här. Jag vore er evigt tacksam ♥

Delar med mig av ett Jonas Gardell-citat från Hellenius Hörna i helgen, så otroligt sant och värdefullt att det nästan gör lite ont. Hur kan en människa vara så klok och samtidigt den bästa författaren genom tiderna?
 
"Folk får vara hur besvärliga som helst, men sen måste det finnas något annat som gör att dem är värda att ha där. Men inte att dem alltid till mötes gående är trevliga och behagfulla. Det tycker jag inte är några rikigt bra kriterier."

 
 
 
 
 
 

På väg mot framtiden

2013-10-24 | 21:20:10
Så otroligt lycklig idag, för min Emil har fått körkort!!
Har varit en aning ofokuserad den senaste veckan kan man säga. Stapplade ner till bussen imorse.
Så otroligt välförtjänat så som han har kämpat, kunde inte vara mer stolt! Känns helt fantastiskt.
Åkte runt en sväng förut, har intagit "tronen" nu kan man säga bredvid my king. Tänker inte spara på skrytet när jag säger att jag är förvånad över hur man kan köra så bra efter en så kort period, och så sansat.
Gav honom en bukett rosor, choklad och ett kort och ett antal pussar och omfamningar.
 
Nu kan man äntligen ta vägen någonstans, med obegränsad frihet tillsammans med dig ♥
 
 

Studenttankar

2013-10-22 | 14:12:58
Walla! Nu har även jag beställt studentmössa!
Hade inte speciellt bråttom utan tog det lite sansat. Men nu är en sak på listan avbockad.
Bokjottar programfärgernas riktlinjer en smula, jag tycker om lila. Så det så.
Valde inte det allra värsta eller sämsta, lagom är bäst. Det handlar i grund och botten om bara några timmars användning.
Har kikat en aning på balklänning men har inte bestämmt mig för någon ännu. Har bara valt färg än så länge.
Studentklänning är inte att tänka på nu, det får bli till vårterminen. Hittar jag en nu så kommer jag hinna ångra mig.
Det ska vara vitt naturligtvis, but you know me, det får inte vara tråkigt, helst orignellt och utöver det vanliga. VILA skulle inte skada.
Nu känns det på riktigt att detta är mitt sista år på gymnasiet. Har inte reflekterat så mycket över det innan, har lyckats undvika tanken mitt i yran fram tills nu. Jag kommer på mig själv med att lägga ner mer fokus på framtiden. Att stå sjungades på en trappa och åka flak varar inte för alltid men jag vill inte se det som slutet, utan som en början.
 
 
 

En fredagslördag

2013-10-18 | 20:32:56
Hela brevlådan var fullproppad igår med gosstickat från Nelly. Båda två är en spetsmodell i ärmarna vilket innebär mycket space, och "bullig". Inte samma längd som mina förra stickade, skönt med lite kortare också. Den blåa har en så snygg rygg dessutom!
Ett minus med vår nutid är att vi går mot mörkare tider, vilket är lite synd om man tänker på fotografiskt teknik. Det innebär väldigt få sol-timmar som man får tillfälle att fånga ljuset. Det blir faktiskt bättre när snön kommer och kan reflektera.
Fredag idag! Eller en s.k fredagslördag! Så blir det när man är långledig. Det är sannerligen ett privilegium.
 
 
 
 
 
 
 
 

Vart tog moralen vägen

2013-10-16 | 22:26:07
Redan onsdag säger ni? Tiden rinner iväg framför näsan på oss alla. Snart är man 20 och ständigt berusad.
Nej det blev så dramatiskt uttryckt. Helt fel infallsvinkel på dagens inlägg. Allvarliga skall vi vara!
Mycket ledig under denna vecka i nummer fyrtiotvå. Då får man tid till en hel del gymnasiearbete, men också funderingar och analyser av mitt samhälle. Det är nästan omänskligt hur åsikter och värderingar om en annan människa plötsligt kan förändras. Ynka tre dagar av veckan har passerat men har iaf hunnit bjuda på illojalitet, felanalyser och bara ren oschyssthet.
Men det som svider mest är inte alla osanningar utan att man känner sig lurad, utnyttjad. Att ställa sig framför och agera bollplank, en sköld. Man kanske känner att man förväntar sig någonting tillbaka, men inte jag. Det har jag aldrig begärt. Men inte förväntar man sig knivhugg i ryggen heller. Och då är den stora frågan, vad borde man förvänta sig av någon när man har gjort en tjänst, offrat sig en smula mot alla odds? I alla fall lite respekt.
Hur kommer det sig att man alltid lyckas bli förvånad över ett återkommande beteende? Ska suga på den frågeställningen veckan ut så kanske jag har ett vettigt svar på måndag!
 
Haha, mjaa.. jag verkar inte kunna göra bättre idag än ett dussin ledsna och halvruttna äpplen på höstmarken, men det kan vara symboliskt det också förstås.

Hela huset

2013-10-14 | 18:23:59
Och så kom den där årstiden som i vanlig ordning bjuder på sjukdom. Det verkar inte vara bättre än  bihåleinflammation denna gången. Smärta runt ögonen främst, och ryggen, surprise surprise..
Lyssnar sporadiskt på P3, verkligheten och letar fotoinspiration. Perfa!
Helgen blev slapp. Bakade biskvier igår, lite knepigt med så många moment men de blev supergoda!
 
 

Mouthful of Diamonds

2013-10-10 | 11:16:32
Godmorgon!
Åkte bil till skolan idag med ett gäng, slapp regnet på den långa vägen ner till bussen vilket var skönt.
Imorgon ska jag försöka genomföra ett tyska-prov och stämma möte med min ansvariga lärare om GY-arbetet.
Sitter just nu i vanlig ordning med temuggen och satsumas som utvecklats till ett starkt beroende.
I helgen tänker jag inte öppna en enda skolbok, sedan väntar som sagt en vilande vecka och då är det projektarbete som gäller. Har en hel del att läsa in mig på inför mitt besök i Göteborg.
Har bunkrat upp med hallon i frysen för framtida smoothies.
 
 
 
 

Musikalisk välfärd

2013-10-08 | 20:54:49
Det perfekta pluggtillfället omvandlades ganska snart till en music-battle med en kompis på snapchat.
Hittade ett par nya ädelstenar att missbruka ett tag framöver.
När man svingas med i musiken så uppenbaras en desperat önskan om att kunna lägga ihop alla geniala stycken och presentera dem på ett estetiskt vis, här. Visa det som stillar mig.
Det känns lustigt att dras till det estetiska men samtidigt vara säker på en annan karriär.

Sådant jag lyssnar på och njuter omåttligt till just nu:









Glashjärtan

2013-10-07 | 14:26:49
Spenderade fredagkvällen hos Sara med tacos och idol, Elin Bergman var amaziing.
Dessa veckor kommer gå otroligt sakta, jag hade planerat att åka till Göteborg och genomföra den stora delen av mitt projektarbete, men det blir inte så. Det enda jag fått höra är att man ska vara ute i god tid, och nu att jag går för fort fram. Nästa vecka är resursvecka, fri vecka eller hur den ska benämnas. I alla fall inga lektioner på schemat. Har då i vanlig ordning ingenting där att göra.
I onsdag blev jag överraskad av Emil med två fina presenter, ett par burkar jag suktat efter länge. Så fin är han, min Emil ♥

 
 
 

Oktober

2013-10-01 | 19:36:14
Nu går vi in i oktober, bara 3 månader kvar till 2014. Ett otroligt mycket mer innehållsrikt år än det vi lever i nu.
Fick en stark känsla i föregående vecka att jag tappar mitt intellekt en smula, så nu lyssnas det på ljudbok och jag skriver så ofta jag kan. Har återfått balansen. Dock så kretsar andra oroligheter i mitt huvud. Tänker mycket på framtiden, mer än vanligt. Jag borde kanske sluta göra djupgående research.
Tog mig i kragen och begav mig ut på en pw. Hamnade till slut på ett elljusspår. Var vilse där ett tag men man hittar alltid ut, i livet.