Oxygen Chrome

Ett steg närmare

2014-08-31 | 18:44:31
Sitter på mitt nya överkast, över mina nya sängkläder i botaniskt mönster som jag lyckades övertala Emil att köpa, trots att han utbröt "Det är det fulaste på hela IKEA!" tidigare idag.
Imorgon kommer mitt längsta sommarliv någonsin, till ände och jag kliver in på helt ny mark. Är smärtsamt nervös och jag vet inte hur jag kommer överleva morgondagen.
Försöker intala mig själv att det är okej. Men det var länge sedan nu som man gjorde sin första dag. Det var länge sedan man gjorde sin första dag utan någon som helst att ha bredvid sig. Det är bara jag.
Just nu längtar jag mest en månad frammåt tills vi har våra första lägenhetsnycklar i handen och packar in möbler.
Vi har ändå lyckats samla ihop en hel del saker att ta med i flyttlasset. Har beställt en säng för tredje gången och hoppas nu att det timear bättre med leveransdatum. Budade hem fina och billiga pinnstolar till köket, som vi ska slipa och måla i vitt.
Packade ihop mitt rum i veckan, i sammanlagt 6 kartonger. Aj.
Ska försöka få ihop någon sorts sammanfattning imorgon av första dagen.
Önska mig lycka till, behöver nog ett antal!
 
 
Tack förresten så hjärtligt för all fin respons på mitt pyssel!

DIY: Tavelramskalender

2014-08-26 | 20:38:00
Efter ett antal år drog jag äntligen fram och dammade av mitt sinne för pyssel. Hittade för några månader sedan ett väldigt roligt DIY-tips på internet, och igår genomförde jag det äntligen.
För länge sedan köpte jag ett dussin små tavelramar för att ha foton i, något som aldrig blev aktuellt. För hur många gånger har man inte sagt att man ska framkalla de där fotona man en gång plåtade, utan att detta infrias?)
I give you.... min tavelramskalender!
Som student-to-be och lägenhets"ägare"-to-be, bör man ha stenkoll.
Detta tog inte en evighet att pyssla ihop, och det var inte speciellt svårt heller.
Det enda kvar jag har att göra är att måla limkanterna med lite vit färg och fixa en hängare på baksidan. Om en månad får den äntligen sin plats på väggen!
Hoppas ni blir lika förälskade i den som jag är!
Nedanför följer instruktionerna:
 
 
Du behöver:
 
Jag började med att klippa ut pappret som ska sitta i tavlan i passande storlek.
 
 
För att reducera eventuell optisk förvirring valde jag endast 4 olika papper som jag placerade enligt denna mall:
 
Måla veckodagarna och eventuell plats för veckonummer.
Ett tips! Mät hur många millimeter ramen slukar av papprets sidor.
(Observera att jag inte är speciellt stadig på handen..)
 
Sätt i pappret i tavelramarna (glöm ej glaset först, som du kommer skriva på) och limma ihop. Jag började med superlim, men ack så värdelöst det var då. Istället valde jag universallim. Tryck till ordentligt och håll still i någon minut. Låt torka över natten.
 
Done, and done!
 
Greppa en whiteboard-penna och skriv på glaset vad som komma skall!
 
 
 

Svar på era frågor

2014-08-20 | 21:01:00
 
 
Vad är du mest stolt över som du har gjort eller som din pojkvän eller någon annan gjort?? :-)
 
Jag kan faktiskt inte komma på någon självbedrift som varit helt enastående, förutom möjligtvis vissa prestationer i skolan, som mitt gymnasiearbete som jag lade ner min själ i att skriva. Jag satte ribban väldigt högt och blev väldigt nöjd med resultatet!
Jag har varit stolt över Emil alla de gånger han inte gett upp på de allra svåraste uppgifterna. Naturligtvis också att vi kom in på högskolor!
 
Använder du dig av auto-inställningar när du fotar eller kör du manuellt?
Jag fotar ofta på automatisk förutom i osmakligt kvällsljus, mest för att jag ser väldigt små skillnader på de olika inställningarna. Jag har en såpass kraftig kamera som klarar auto galant! Vill inte höra ett ord om att allt annat än manuell fotografering skulle vara fusk.
 
Vilka ansiktsprodukter använder du dig av?
Då jag har extremt känslig och dålig hy, är alla mina ansiktsprodukter anpassade därefter. Under hösten, vintern och våren använder jag mig av Duac och en fuktgivande kräm. Duac är min räddning mot min milda akne jag lidit av under ett antal år. Mirakelkräm, verkligen! Förövrigt väldigt snäll mot kroppen utan några bieffekter, till skillnad mot andra receptbelagda läkemedel för samma problem.
Förutom dessa använder jag Neutrogenas produkter som ej bör underskattas pga dess generösa prislapp. Riktigt bra produkter, som verkligen fungerar!
Under denna sommaren använde jag mig utav Exuviance, då jag inte får använda Duac i solen och dessutom måste ta en paus på några månader från kuren. Exuviance gjorde min hy otroligt len, men gav ingen nämndvärd effekt mot min problemhy.
 
 
Bild på ditt finaste fotografi?
Vinter:
 
Sommar:
 
Naturligtvis samma fotografi som pryder min almanacka och mitt mobilskal.
 
 
Vad har varit bäst med den här sommaren?
Det bästa med sommaren var så klart resan till Turkiet. 
Den svenska sommaren däremot bjöd på många mysiga småturer till olika platser i Dalsland som jag och Emil har gjorde. Att bara kunna ta bilen vart som helst. Frihet cirka.
Jag måste nog ockå säga att jag är tacksam över att de allra hetaste temperaturerna äntligen försvann. Jag är antagligen ett praktexempel på en vintermänniska. Alla uppskattar inte att svettas 12 timmar om dygnet två månader i sträck.
 
 
 
Hur var det att ta studenten?
Att ta studenten var spännande, festligt, rörande, läskigt och oförglömligt. Flera månader av planerande med allt vad klänning och champagne innebar, för att sedan stå där längst fram på trappan och ungefär, "hur kom jag hit?"
Utan att låta som en pretentiös plugghäst så måste jag erkänna att jag kände en enorm separationsångest från skolan. Jag trivdes väldigt bra under stora delar av utbildningen. Den satte djupa spår i mig, uppenbarligen med tanke på mitt yrkesval.
 
 
Ska du utomlands något mer i år?
Det resterande halvåret kommer vi investera vår tid med näsan i kurslitteraturen, så nej det blir ingen resa mer i år. Nästa år däremot ska vi försöka ta oss någonstans i Europa. Dessutom vill jag hemskt gärna till Berlin. Det största drömresemålet just nu.
 
Ska din pojkvän studera?
Ja, Emil ska studera på Högskolan Väst!
 
Känns det spännande att börja på universitetet? :)
Jag pendlar mellan känslorna av att vara jättepeppad att få börja plugga igen, och livrädd då jag är cirka allergisk mot större förändringar. Det tar längre tid för mig att acceptera stora omställningar och jag tampas med smärre ångest. Nya kapitel är alltid spännande att öppna, men bör göras med stor försiktighet.
 
 
 
 
Vilken är din favoritserie för alltid och just nu?
VilkEN? Singular? Det där är bara elakt att fråga. Alltid supersvårt att välja ut en specifik. I så fall får jag nog säga Veronica Mars. Jag såg den första gången på tvåan när jag var mindre och har sedan dess varvat den ett antal gånger. En klassiker så klart, med många kända ansikten som startade sina skådespelarkarriärer från och med serien.
Just nu: Jag såg nyligen klart på The Killing på Netflix, och är helt blowned away. Manus, skådespelarinsats, miljön, ALLT är definitionen av perfekt. Se den!
 
 
 
Har du några starka rutiner?
Min anatomi känns uppbyggd på 55% rutiner, ändå tenderar jag att bryta dem sporadiskt. Så JA!
Mina hygienrutiner är dock strängerligen odödliga. En aning absurda också. Jag kan till exempel inte duscha före en timme efter jag ätit något. Då är duschen helt värdelös. Den största anledningen till varför jag håller mig mestadels frisk är nog på grund av mina frenetiska handtvättar. Så fort jag vidrört mat kan jag inte pilla på något annat förrän jag tvättat händerna.
 
 
Vad är din värsta mardröm?
Min värsta mardröm skulle vara att tvingas äta på ett typical american stake house. Mår illa av blotta tanken.
Annars skulle jag nog dö av chock ifall någon skulle utsätta mig och min klaustrofobi för ett trångt utrymme, t.ex ett trångt fläktsystem, som i filmen Poseidon. Kan inte sitta still när jag ser den scenen.
 
Vem ska du rösta på i år?
Dem som gynnar ALLAs intressen och inte bara några ynka procentenheter av vår befolkning. Dem som ser till allas lika värde och möjlighet att uppnå livskvalitet.
 
Hur stor lägenhet har du fått?
/
Ska du och din pojkvän bo tillsammans i Göteborg?
 
Vi, innebärande jag och Emil, har fått en 3:a på 56 kvadrat i Kviberg.
Vi hade sökt i flera månader och fått ett par erbjudanden som sedan tilldelats andra med längre kötid. Vi var naturligtvis inriktade på att få en tvårummare, så vi är mer än tacksamma!
Kommer högst troligt berättas mer om detta längre fram.
 
 

Persikotårtor och Flumrideselfies

2014-08-19 | 22:16:48
Min kreativa och smakrika skapelse till mammas födelsedag.
 
 
 
 
 
Lisebergsdagen!
 
 
 
"Klart man hinner en selfie i Flumride!"
 

Kulturkalas -14

2014-08-19 | 21:52:16
Det blev ett par riktigt mysiga Göteborgsdagar under kulturkalaset. Fullknökad Laleh-konsert, middag på O'Learys och Liseberg. Bjuder här på första omgången av bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Life's good

2014-08-15 | 18:38:00
Bara kikar in med en uppdatering!
Frågorna bara väller in, så sluta inte nu!
Har klippt av mig håret faktiskt. Ångesten är förbi och nu kan jag äntligen trivas i det. Sitter just nu på spårvagnen påväg in mot kalaset. Vi kom hit igår och strövade runt i Trädgårdsföreningen och vid Gustav Adolfs torg där International Street Market befinner sig. Vi tog även en frozen yoghurt på Yoghurtbar. Alltid lika gott.
Idag vaknade vi av riktigt goda nyheter. Sgs ringde och erbjöd oss lägenheten som vi fick nej på i tisdags, då tjejen den tilldelades hade ångrat sig. Om jag inte hade vaknat av ringsignalen så hade de ringt någon annan, en jädra tur kallar jag det! Ett litet mirakel! Berättar mer om detta senare!
Grattis till min mamma också som fyller år idag!
Nu ska vi se Laleh på Götaplatsen. Hörs snart!


Frågestund

2014-08-10 | 22:43:23
Från och med ikväll startar jag en frågestund på la blog. Ni kan fråga allt mellan himmel och jord, från favoritserier, fotografering, fotograferingstips, till frågor om det framtida Göteborgslivet. Svaren kommer börja dyka upp nästa vecka, så pass på! Comment belooow!
 
 
 

Sommarvin

2014-08-04 | 20:18:08
 Äntligen har jag semester på riktigt. Kan ju tyvärr inte kalla det sommarlov längre, men vi ska inte hänga läpp!
Jag sätter mig framför datorn då och då, öppnar ett nytt dokument och försöker formulera mig men misslyckas varje gång. När jag väl sitter på spårvagnen hör jag mig själv skapa sammanhängande blogginlägg. Väldigt frustrerande såklart när dessa aldrig blir förlösta.
 Det har varit ett par intensiva jobbveckor som aldrig verkade ta slut. Jag får i alla fall en hel augustimånad innan skolan börjar till hösten. Längtar med stor nervositet och spänning. Ägnar så klart stor verksamhet åt lägenhetssökande. Håller tummarna!
Den tid som är kvar av sommaren ska försöka spenderas med vänner och bekanta. På lördag är det naturligtvis det årliga kanotmaratonet. See you there?
Veckan därefter styr vi mot Göteborg och dess kulturkalas! Strosa runt på gatorna, smaka på vad The Internatinal Food Market har att erbjuda av världens matkultur OCH se bland andra Naima Train, Linnea Henriksson och Laleh (!?!) på scen. Kommer bli perfa!

Som ni ser på designen har jag varit i farten bland kodmallarna igen. Ville pröva på ett mer rent utseende som skulle ge mer fokus på bilderna. På prov än så länge, gillar jag det inte så är det lilla experimentet snart över.
Jag tackar för deltagandet i min survey om vad ni ville se här i bloggen. Ska verkligen ta åt mig av era svar.
Imorgon har jag tänkt starta en frågestund som jag låter pågå i en vecka cirkus.
 
Stay tuned!