Oxygen Chrome

Årets sista dag

2014-12-31 | 16:29:00
Firar in det nya året med först middag ute på Joe Farelli's med Emil och sedan tolvslaget hos mamma!
Ha en fortsatt trevlig kväll!
 
 
 

Årskrönika 2014 - För alltid ung, för alltid ung, Hagaisen är för tunn.

2014-12-31 | 12:39:13
 
 
 
 
 
 
Såhär såg mitt liv ut 2014 om man klipper och klistrar - bildligt och bokstavligen:

"Nästa år väntar omåttligt många förändringar och stora händelser." - Evelina Nilsson 31 december 2013, copy paste från bloggen. Det krävdes inga övernaturliga förmågor för att förutspå året som skulle komma. aldrig hunnit med så mycket tidigare, sett så mycket, lärt mig så mycket, fångat så mycket.
Årets första månader gick åt till student- och balförberedelser, men även långsiktiga planer skulle smidas. Satt klistrad hela våren framför antagningsstatistik, meritpoängsuträkningar och gymnasiearbete. Kämpade blodigt och överambitiöst med det sistnämnda trots många motgångar. Där och då föddes mitt omåttliga intresse för språk. De detaljerna som ingen annan ser.
I April åkte vi på studieresa till Bryssel. Ett par riktigt trevliga dagar med mina. På bilden kan man se hur körsbärsblommorna pryder utsidan av Europaparlamentet. Lärorik resa.
16 samma månad fyllde jag värdelösa 19 år. Det har ändå varit tryggt att befinna sig i mellanåldern. Inte riktigt ungdom, inte riktigt vuxen.
Maj månad avslutades med studentbal på Baldersnäs Herrgård. Fick vara oförskämt vacker med min kavaljer vid min sida. Den smärtan i vaderna som infann sig morgonen efter - we do not speak of.
Till sist, skulle hatten på och allt slit vara värt. Under längsta dygnet i universum hann jag äta champagnefrukost, böla sönder mitt tal, motta betyg, springa ut och ner för trappan, bära ton runt halsen, åka flak, ha studentfirande hemma, festa på kvällen, glömma studentmössan i bilen hem. (Den återfanns dagen efter). Vi kan utlämna den sorliga delen där jag inser att jag tyvärr träffade vissa människor för förhoppningsvis inte, men kanske sista gången på väldigt länge.
Knappt 2 dagar senare satt vi på flyget ner till varmare klimat på en liten halvö. 30 grader är inte fy skam, under en begränsad tid åtminstone. Samma datum, vår treårsdag, förlovade vi oss.
En egentligen händelselös sommar passerade, med inget mer än lägenhetssökande och förberedande för 1 september då jag började på en 5 och ett halvt års utbildning på Göteborgs Universitet. Kaotisk månad, med allt för mycket osäkerhet och ångest. Träffade en hop med underbara människor. Lärde mig så mycket, breddade och breddar fortfarande mina vyer till oändligheten.
Efter all väntan fick vi äntligen flytta in i vår första lägenhet!
 
För att summera 2014 i mer abstakta termer:
I år var jag over all gladare. Minns att jag kände mig väldigt plain 2013, det var ett väldigt bra fotoår, men inte allmänt. I år har jag varit mer mig själv med ständiga toppar och dalar. Jag skulle aldrig vilja vara på något annat sätt. En möjlig bakomliggande orsak skulle kunna vara årets karaktär - händelserikt. Mellan alla goda händelser, när jag väl hann tänka efter, sjönk humöret och orken.
Jag är otroligt stolt över mig själv, för att jag har fattat. Den onda besvikelsecirkeln över mina frånvarande prestationer på skrivfronten, t.ex, har jag lyckats bryta. Jag insåg att jag ställde alldeles för höga krav på mig själv och förväntade mig för mycket. På köpet hittade jag också metoder för att komma till skott. Jag skulle aldrig kunna räkna mina dagliga åstadkommanden i tecken som många författare gör. Det handlar inte om att skriva det andra vill läsa, utan det jag vill framföra. Varje mening behöver inte klinga vackert, men det är ditt signum. Det är en kamp, men den går att övervinna. Man får aldrig glömma, att dem bästa författarna, är egentligen filosofer som vill pränta ner sin fantasi på papper. Därav
När det kommer till läraridentiteten skulle jag kunna skriva så mycket som inte intresserar ens minoriteten av mina läsare. Det räcker med att säga att jag har funnit en glöd, jag sväljer inte allt jag hör på utbildningen, det föreläsarna säger, jag bildar mig en egen uppfattning. Alla kan tycka om skolan och lärarprofessionen. Det känns främmande att argumentera för något helt nytt, och det med glädje.
Jag brukar aldrig formulera nyårslöften, då de tenderar att bli hopplöst betingade.

Men mål för 2015 har jag mängder av:
Läsa mer facklitteratur, blogga och fotografera oftare, älska och bli älskad av honom, ta plats, våga säga ifrån (t.ex till grannar som obarmhärtigt länge och väl spelar Harlem Shake), göra allt för att trivas på Statsvetenskapliga till våren, vara en ambitiös praktikant till hösten, lita på att det jag säger har värde, ta kontroll över min ångest, träffa ännu mer trevliga människor på gu, ENDAST skriva när jag känner för det.

 I allt jag gör brister eller bär isen. Jag kommer falla igenom den, men det finns något vackert i dem stunderna när man lyckas ta sig upp. 2014 var ett mycket fint år,

 Ursäktar för ett eventuellt hippie-mode på nyårskrönikan. Det er for vildt.
Hoppas att ni får en fin nyårsafton! Vi ses 2015!
 
 
 
 

Julklappsgåvor

2014-12-29 | 23:02:00
Trots att jag inte önskade mig något alls i julklapp egentligen, fick jag en del ändå, som jag naturligtvis är tacksam över! Bara användbara saker. Fick ett presentkort på Akademibokhandeln också av min bror och en kaffekokare ifrån min mor som inte fastnade på bild!
(Skulle lätt vilja extraknäcka som produktfotograf, härligt att få sätta mitt makroobjektiv i arbete.)
 
Glasunderlägg i kork, och världens största mugg att häva te ur.
 
Minipajformer med fint mönster
 
En riktig salladsskål att ersätta den som egentligen ska användas till chips.
 
En dundervacker vas som jag faktiskt också gav till min syster i julklapp!

Bästa Lena Dumham (regissör av och skådespelare i Girls) har skrivit en genialisk biografi. Har läst halva hittills. Sitter mest och skrattar hela tiden!
 
Alex & Sigges middagsspel
 
Har länge suktat efter ett par större hörlurar. Lustigt nog fick Emil exakt egna i svart av sina föräldrar.
 
 
Presentkort som redan är förbrukade på mellandagsrean. Visar längre fram vad jag fick med mig hem dem gångerna!
 
Ny doft!
 
En underbar canvas på mig och min balkavaljer.
 
 
Välbehövlig skrivare + scanner
 
Prenumenationer på ett par inredningstidningar samt Skriva och Språk. Supernördigt heh. Första gången som jag läser fascinerat precis allt i en tidsskrift. Fler skulle dyka upp i brevlådan!
 
 

Have a merry one

2014-12-25 | 16:48:29
Jag hoppas att ni hade en fin julafton igår och kommer att få ett fortsatt trevligt firande. Imorgon bär det hemåt till lägenheten, och sedan fira hos mamma. Så mör efter allt ätande...
 
 
 
 
 
Bar en simpel klänning ifrån New Look med spetskant. Överväger att senare sära på över- och kjoldelen.

"Jullov"

2014-12-20 | 21:21:17
Befinner mig äntligen i skogarna återigen för att fira lite jul i en vecka. Kommer sakna lägenheten for sure, men vi ses snart igen. Som en kurskamrat sa, vilade en oneklig Harry Potter-feeling på Pedagogen igår efter årets sista föreläsning när alla hälsade varandra god jul och gott nytt år innan de begav sig hemåt.
Ska spendera jullovet framför en mängd julfilmer, med en massa godis, och så kursböckerna så klart.
Ska göra en årsresumé så småning om som dyker upp här lagom före nyår.
Firade 3 och ett halvt år med Emil för någon vecka sedan. Fick en vacker bukett och chokladask. Älskar ju honom mer och mer för var dag ♥
Trots att snö och grym vinterkyla lyser med sin frånvaro, har jag ändå lyckats finna julkänsla. Det må ha varit tack vare julpyntet i lägenheten som bara blivit mer och mer.
 
 
 
 
 
 
 
Firade
 
 
 

Jul på Liseberg

2014-12-14 | 19:40:11
Spenderade luciaafton på Liseberg med min käresta. Ska definitivt göra besöket till en tradition. Julmarknad, stalldjur, karameller choklad- och lisebergshjul. Sedan behav vi oss hem till en julbelyst lägenhet och jag satte mig för att redigera dagens bilder med luciakonserten ifrån Oscar Fredriks kyrka i bakgrunden. Nu är det mindre än en vecka tills vi packar väskorna och flyr till (förhoppningsvis) ett vinterlandsskap i skogarna för att fira jul.

Bjuder på en bildbomb (där kvaliteten som bekant tyävärr hamnar i skuggan av kvantiteten)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Glad Lucia

2014-12-13 | 13:31:55
Ikväll firar jag och Emil lucia på Liseberg. Första gången jag är där under juletid. Tar självklart med min kameran.
Ha en fin lucia!
 
 
 

X-mas deco

2014-12-08 | 22:17:51