Oxygen Chrome

Alla ♥ dag

2014-02-14 | 20:28:22
Firar alla ♥-dag med min pojk naturligtvis. Fick mottaga en handfull vita rosor, sockrade geléhjärtan och en liten nalle, tack min fina! Bar våra enda röda skjortor dagen till ära. Endast en röd topp som händer i min garderob, och den enda jag äger ska självklart vara eldröd. Nu ska vi äta kladdkaka och se på Sherlock Holmes!
Hoppas att ni har blivit uppvaktade av era älskade!
 
 
 
 
 
 
 
 

Som en virveltrumma hjärtat slår hårt i dig

2014-02-12 | 11:24:44
Ja herregud så upptagen man blivit då. Telefonsamtal, mailkorrenspondens, förkylning och bara livet.
Jag har dessutom börjat läsa mer igen, mest Jonas Gardells guldklimpar.
Ledig i måndags, "ledig" imorgon och Alla ♥ Dag på fredag med min man. På lördag vankas festligheter i vilket fall!
Jag tog lite självporträtt i förra veckan, ska bara göra ett urval och sedan redigera så publiceras dem strax därefter.
 
 
 

Bloggtips!

2014-02-05 | 11:12:58
Har funderat länge över tips och trix om olika blogg/foto-relaterade förlägenheter, men det har inte blivit av.
Nu kommer mitt första sådant inlägg, med inriktning på bloggtips. Dessa regler går jag alltid efter, vissa bryter jag oftare än andra. De står utan inbördes ordning.

1. Gör inte bloggandet till ett tvång.
Om man hela tiden tänker "jag måste verkligen blogga, jag måste verkligen blogga" så skapas stress och därmed glöms det bort. Gör det när du vill och inte när du måste.

2. Upplys sällan läsarna om din dåliga uppdatering.
Ja det händer att man missar, men det behöver inte alltid nämnas, det är så sjukt tråkigt att vartannat inlägg börjar med "förlåt för att jag glömde blogga". Läsarna vill inte ständigt läsa om varför du inte har gett dem något att läsa.

3. BILDER!
En av de mest självklara och viktigaste av innehållet i en blogg. Undvik lång text, och ha alltid med en bild. Bilden ska utgöra majoriteten av inlägget och fånga uppmärksamhet.

4. Bildernas kvalité och kvantitet
Om bilden är så suddig eller mörk att man ingenting kan se, uteslut den. Använd sällan mobilbilder.
1-3 bilder är normalt för ett vanligt inlägg, om det är något speciellt man vill visa så ha fler, men då ska bilderna gärna visa olika motiv *min egen svaghet*

5. Gör inläggen tydligt synliga.
Designen ska vara utmärkande men såklart synka inläggens kvalité. Någonting annat än inläggen ska inte ta över.
De blir tydliga genom en stark markering av vart det ena slutar och det andra börjar, t.ex med stark rubrik.

 

7. Välj en design som uttrycker bloggens signum.
Bloggdesignen ska avspegla dig och det du visar. Ha egna bilder i headern, väg mellan flera små eller en större.
Stryk jobbiga teckensnitt, ha normal storlek på texten, 12-15 punker och en medelstor rubrik.
Jag har en ljus design pga mina ljusa bilder.
Ett tips! (http://www.designadinblogg.se/gratisdesign/)

 
 
 


8. Undvik mörka och hysteriska wrappers (bakgrunder) !!!!!
Så fort man går in på en blogg med svart bakgrund så känner man ingen vilja eller lust för att scrolla vidare. Mörker ger inget friskt och välkomnande intryck, inte heller röriga bakgrunder med för mycket mönster.
Det har visat sig att mörka bakgrunder ger bloggar en sämre chans att visa sin potential.

9. Styr upp din sidmeny
En sidmeny är läsarens guide till att navigera i din blogg. Man ska kunna besöka arkivet, leta bland kategorier och hitta en beskrivning om dig. Länkar eller widgets är superbra att ha till andra platser där man kan hitta eller följa dig: Instagram, Fb, Weheartit, Bloglovin', email och blogglänkar. Ett inlägg om kamerautrustning som länkas reducerar sådana typer av återkommande frågor.


En vacker synvilla

2014-02-04 | 22:21:27
Innan jul köpte jag ett post-it block som jag i vilken minut som helst kunde greppa tag om aldrig glömma viktig fantasi. Nu har två månader gått och har räknat upp till sextio fyllda lappar. Min skatt. Jag är inne i en bra skrivtid nu, den greppar tag om mig som en hunger jag måste mätta för stunden. Kan inte riktigt förklara det suget, ni får visualisera er det och relatera till något liknande. Idag för första gången fick jag frågan om jag vill bli författare, och jag svara ja. Det nästan bubblar inom mig med en sådan orealistisk dröm svävande där uppe.
Jag önskar att jag hade mer tid till läsning. När tiden finns där så väljer jag främst pennan istället för pappret, så att säga. Använder mig av ett superbra program vid namn "Scrivener" (möjligen redan nämnt). Är så otroligt tacksam över det, tillhandahåller många bra verktyg.
Tog en powerwalk med Viktoria idag runt en plats jag nästan glömt. Sedan när jag kom hem sprang jag på bandet. Helt slutkörd. Alla andra fick sina studentmössor idag, men jag får vänta en månad till, men det gör ingenting. Jag har inte bråttom att få hem ett levande stressmoment som bara glor på mig. Klarar mig ändå.
Balklänning var det också, åh herre.