Oxygen Chrome

Håfverud

2014-07-30 | 11:12:23
En typisk söndag kan man ju ta bilen genom den slingrigaste vägen i Sverige, för att få sig lite räkmacka, se på båtarna som slussar, gå i antikaffär och känna på handgjort glasarbete.
Njöt av det varma vädret innan himmlen öppnade sig och ett skyfall kom som oväntat.
På kvällen drog vi en mjukglass i Skåpa, med nötkross så kläärt, en tradition som har blivit firad lite för mycket det senaste...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strövtåg i hembygden

2014-07-29 | 20:13:23
Inleder minisemestern med en ljummen badtur. Tog även en kort visit till Baldersnäs där en aktion samt ett bröllop ägde rum! Fick med oss karameller hem dessutom.
 
 
 
 
 
 
 
 

En bild i timmen: Ledig tisdag

2014-07-22 | 22:43:00
Som ni önskade så tog jag en plåt cirka en gång i timmen under den lediga dagen som gått. Följ määäd!
 
09:00
Typiskt att vakna tidigt på sin lediga dag, eller hur? Händer mig sällan.
Satte mig ute på balkongen i solgasset och lyckades präntade ner några stycken.
 
11:00
Färdigfixad redo att bege sig ut på stan för att bland annat sätta in pengar, posta brev och inhandla ett par saker.
 
12:00
29 riksdaler x2, how could I resist?
 
13:00
Tog vagnen ut till Slottskogen för att...
 
14:00
... proppa i mig ett stycke lunch! Riktigt gott väder med många goa göteborgare på filtar i skuggan under träden.
Satt där helt alena med min sallad och podcast i lurarna.
 
15:00
Tog en tur förbi sälarna innan jag åkte hem. Så sööta. Brukar alltid säga att Sally liknar en hårig säl.
Sorgligt att vattnet ser så oinbjudande ut.
 
16:00
Som vanligt under sommaren här i Göteborg började regnet falla helt oförberett.
 
17:00
..... ledsna blommor. (Säger blommor då jag saknar namnet på sorten)
 
18:00
Tog mig en glass! Mamma fyller ständigt på frysen. Det bästa hon vet, verkar det som.
 
19:00
Satte mig ner framför skrivbordet med mitt material för en stunds planerande. Bland annat lägenhetssökande, pyssel, och skrivande.
 
20:00
Regnet upphörde vilket gav tillfälle för en pw. Väldigt fina parker häromkring att strosa runt i med mycket att titta ppå. Saknar så klart min skog i Billingen med den nyfikna älgen. De turerna gav utrymme för mina tankar, som tyvärr inte ges här.
 
22:00
Lägger mig med en bra bok efter ett gott bad.
 

Bokstavsleken

2014-07-20 | 23:48:00
Hej i tomrummet. Jag har varit extremt off det senaste och jag skyller allt på jobb som bestuler mig på all ork och energi. Imorgon påbörjar jag min näst sista vecka innan den riktiga semestern börjar. En månads ledighet exakt innan allvaret sätter igång igen. Längtar, längtar!
Jag går mest i framtidstankar numera, som alltid! Försöker få ordning på det som komma skall med allt vad studentliv heter. Fortfarande en del frågetecken som måste klargöras innan datumet hinner bli 1 september.
Vad gör jag annars? Nu har jag i alla fall upplevt den del av mig själv som människor kallar för "autopiloten", det passiva handlandet där ingenting produktivt egentligen åtstadkoms. Försöker läsa, skriva och vara allmänt estetiskt men när klockan slår elva och man visst skulle gå och lägga sig så ligger alla böcker där olästa, alla dokument fortfarande tomma och alla idéer har inte satts i verkstad. Kan inte förklara hur jag passionerat drömmer om att stå där näst nästa fredag och äntligen ha sommarlov.
Vilar mest i bakgrunden och låter andra sköta snacket. Lyssnar klart på podcasts och uppdaterar mig om vår värld. Har så klart massor av energi och fantasi där inne som jag inte förmår  släppa ut. Jag börjar lite smått med mina post-it lappar som alltid finns där. Blir tokig på dem!
 
Svara GÄRNA på min fråga om vad jag bör bjuda på i bloggen, det kommer att hjälpa mig jättemycket!
 
Vad vill ni se i bloggen?
"En bild i timmen"0%
Kreativa bilder0%
Photoshop-tutorial0%
Photoshoot0%
Tankar0%
Krönikor0%
Bok-/filmtips0%
Mer av Göteborg0%
Mer specifikt om framtidsplaner0%
Om mitt skrivande0%
Annat:0%



































Min enda kreativa skapelse denna veckan. Resultatet av det som finns där inne men ändå inte:
 
 

För jag gjorde det!

2014-07-11 | 23:22:00



 
För jag gjorde det. Månaders nervositet och olidlig väntan var idag över och jag hade helt plötsligt inträde till en lovande framtid. Hon ska bli gymnasielärare i svenska och samhällskunskap, fröken Nilsson! Skriver det som om jag faktiskt förstår det men det gör jag inte på långa vägar.
Är så klart glad över att jag var den enda som kom in via nya BIEX-urvalsgruppen på svenska/samhällskunskap, men faktiskt känner jag mig också stolt över den riktigt goda reservplatsen på psykologprogrammet. Jag kommer fortfarande tacka ja till den också bara för att, men även söka till våren.
Det har varit en dröm länge att få studera i min favoritstad och det har nu infriats!
Är dessutom stolt över Emil som blev antagen till systemutveckling på Högskolan Väst. Han har varit euforisk som ett barn hela dagen!
Nu väntar vi bara på lägenhetsbesked och gör provisoriska lösningar så länge.
 
Endast 12 antagna med denna ämneskombination. Majoriteten tjejer så klart.
Ska bli så jävla spännande att träda in i nästa kapitel. Trots att jag är allergisk mot förändringar så tar förväntningarna över. Träffa nya människor med en stor gemensam faktor, tillbringa timmar med sina absoluta favoritämnen och strosa på Göteborgsgator. Härligt!
Cirka 2 månader kvar att vänja mig vid tanken.
 
Hoppas ni sökande kom in på det ni önskade!
 
 

Boktips: In i labyrinten

2014-07-10 | 17:04:00
Playade en väldigt speiell ljudbok när planet lyfte från Landvetter förr förra veckan. Har velat berätta så länge som denna bok men har inte fått tillfälle. Har det senaste halvåret lyssnat väldigt flitigt på Alex&Sigges podcast och börjat närmast idolisera Sigge Eklund för sina genialiska utläggningar och idéer. Är mäkta imponerad av hans gränslösa fantasi. Hans sätt att beskriva de mest simpa saker på de mest komplexa sätt gjorde mig nyfiken på hur han uttrycker sig i skrift, så jag gav hans nyutsläppta spänningsroman en chans. In i labyrinten är inspirerad av det väl kända Madeleine McCann-fallet, ni vet flickan som försvann på solsemestern från sitt hotellrum medan föräldrarna satt på restaurang? I denna roman centreras flickan Magdas osynlighet innan försvinnandet, med två karriärsknippar till föräldrar, en bokförläggare och en psykolog. Hela bokidén började som ett experiment. Det finns ett par centrala frågor man måste förhålla sig till genom läsningens gång. Vad händer med familjen efter ett försvinnande om; a) det inte finns några syskon till barnet?  b) Om ena föräldern arbetar dagligen nära det mänskliga psyket? c) Om flickan blev osynlig för länge sedan?
Relationerna i boken är magiskt bra skildrade må jag säga, precis som varje individuell persons tankegångar. Man blir verkligen ambivalent i sin uppfattning om karaktärerna. Har de goda eller onda avsikter? Vem har starkast motiv? Jag ändrade mig om och om igen om vem den skyldige kunde vara. En av de sista scenerna i boken står till ursprung för min teori om vad som hände med henne. Jag vill inte spoila så kan tyvärr inte säga så mycket mer. LÄS!
 
Jag rekommenderar In i labyrinten starkast möjligt!
Blev löjligt starstruck när Sigge retweetat endast min recension av romanen på Twitter. Heheeeeeee..
Fick två av hans tidigare böcker av min mammas morbor i studentpresent dessutom. Redigt rustad!
Emil har svagt lovat mig att vi ska se Alex & Sigges show "Meningen med livet" på Draken i höst dessutom!
 
 
 
 
 
 

From Turkey

2014-07-09 | 14:50:56
Snart en hel månad har passerat sedan vi anlände i utomlands och jag har fortfarande inte visat vad jag fick med mig hem. Fy skam!
Vi handlade på basaren i Avsalar och inne i Alanya stad. Kunde gå omkring där i evigheter trots att affärerna innehöll samma sortiment. Inflation av Adidas, Hollister och Obey. Kan observera att jag inte köpte väskan pga märket utan för att jag saknade en väska som rymde min dator och kamera samtidigt.
Blev lite tokig i Adidas, så nu har jag träningskläder för ett bra tag framöver!
På söndagen innan åkte ut till flygplatsen gav Emil mig en liten 3 års-present. DKNY-parfymen som jag suktat efter i åratal! Doftar så himla gott! Han vet hur svag jag är för gröna äpplen heh.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har aldrig riktigt sammanfattat resan heller (hur glömsk har man blivit?) Men det var en otroligt avslappnad vecka. Älskade hotellen vi var på, valmöjligheterna på bad- och solplatser, och maten! Till skillnad mot veckan i Grekland fanns här inte så mycket sevärdheter förutom muren i Alanya och minareterna som jag tyckte var riktigt häftiga! Av den anledningen var detta mer en relax-resa. Temperaturen gick inte under 27 grader en ynka minut på dygnet. De få stunder i panik då man bara ville fly värmen, tog man bara ett svalkande dopp i poolen eller havet.
 
 
 

Emil 19 år

2014-07-05 | 20:19:00
Idag fyller ingen mindre än min Emil 19 år! Eftersom att jag varit 20 mil ifrån honom hela veckan så mystes det till rejält redan igår. OCH eftersom att han är värd allt som är vackert så slog jag till storartat med ett armbandsur från Festina. En tung och manlig attiralj som blev mycket uppskattad!
Det blev kalas här idag med smarrig jordgubbspaj och hallonglasstårta bakad av Helena och vi stod för gräddtårtan.
Kvällen bjuder på kvalitetstid tillsammans framför en bra film och gotta!
Trevlig helg!