Oxygen Chrome

Simarik - Tarkan

2014-06-27 | 20:58:00
 
 
 
 
 
 

Une dernière danse

2014-06-26 | 17:09:38
Ljudet från vågorna som slår mot klippan, kristallklart hav, vattenrushkanorna, gratis glass och fantastisk solnedgång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fulbild i vidrigt blixtspegelljus duuh

Avsalar bazaar

2014-06-26 | 16:54:48
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alanya stad

2014-06-25 | 17:25:31
Torsdag och lördag eftermiddag spenderades i Alanya stad. En del minnesbilder dök upp från förra besöket, cirka 10 år sedan. Hemskt billigt och hemskt tjatiga gubbar i en galen kombination. Åkte därifrån med några fynd som jag visar i ett separat inlägg. Har precis flyttat kan man säga till Göteborg för att jobba här under sommaren och förhoppningsvis studera till höst, så jag har inte haft tid alls att fotografera sakerna.
Vi gick längst hamnen förbi alla turistskepp och fram till muren. Senare tog vi oss in på gatorna och började shoppingvandringen. Tog flera dryckespauser och en glasspaus bestående av jordgubbar och grädde som smakade svensk sommar.
Vid ett-tiden var det dags för böneutrop. Emil såg mest rädd ut stackarn, medan jag på något märkligt sätt kände uppskattning. Nog för att Sverige har en fin kultur men det är härligt med något annorlunda för en gångs skull! Minareter är väldigt vackert utsmyckade dessutom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Midsommar med 29 grader standpromenad

2014-06-22 | 14:45:49
Hoppas ni hade en trevlig midsommarhelg, tråkigt det där med vädret. Inte för att skryta, meen trerätters och strandpromenad i 29 grader i luften satt inte helt fel här heller på andra sidan jorden.
Vågorna har varit ofattbart stora på grund av blåsten som svept in de senaste dagarna. Behagligt svalkande!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 En oförberedd våg, haha

 

Gold Hotels

2014-06-19 | 15:18:00
Här följer bilder ifrån hur vi bor på Golden Bay:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drömpalats

2014-06-19 | 08:08:32
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mot en varmare plats

2014-06-15 | 16:55:00
"Sommarlovet" har just börjat och nu drar jag till Turkiet. Förvänta er miljoner bilder när jag återkommer om en vecka. Vi hörs senare!
 
 
 

För jag har tagit studenten!!

2014-06-15 | 10:45:01
... fyfan vad jag är bra!
Jag kan inte rikigt bestämma mig om sudentdagen gick otroligt fort eller väldigt långsamt. I vilket fall så var det en av de bästa dagarna i mitt liv. Vi inledde champagnefrukost med emotionell explosion. Det här med att hålla tal, alltså... Sedan begav vi oss mot skolan där frukost #2 väntade. Vi skrev i varandras mössor och överlämnade present till våra mentorer som helt enkelt har varit bäst de här tre åren! Berördes väldigt mycket av de orden de sa till oss innan vi gick ut. Bland annat några ord om pennans kraft och makt. Lägger det definitivt på minnet!
Efter fotograferingen väntade studentlunch på Pitcher's. Visar er bara desserten, åt knappt upp varmrätten. (Kan ju addera att jag var smärtsamt mätt precis hela dagen)
I sessionssalen därefter mottog vi våra betyg. Nu väntade bara sista momentet. Utspringet!
Men innan vi sprang ut fick jag en present av min svenskalärare "till en väldigt speciell elev". Har tänkt på den fina gesten ända sedan dess och inga ord kan beskriva hur rörd jag fortfarande är. En av mina bästa lärare som jag kommer sakna mest, utan tvekan!
Vi stod spänt innanför dörrarna innan de öppnades och vi faktiskt hade tagit studenten!!
Möttes av hela familjen utanför och tog emot blommor, gossedjur och dylikt. Har inte ännu några bilder på flakturen, som ni kan förstå.
Studentkalas med mat, tårta och presenter, och sen bar det iväg till Åmål för festligheter. Kan passa på att tacka respektive danspartners. Har redigt ont i vaderna idag, igen.
Hade en himmelskt fin dag och nu väntar framtiden.
Vill tacka Strömkullegymnasiet med dess lärarkår för 3 händelsefyllda och goda år.
Till mina vänner; trots mitt nästan-grinar-tal så hoppas jag att ni tog det jag sa på allvar, då det kom direkt från hjärtat. Utan er hade inget varit möjligt.

Ha en jädra bra sommar, för det ska jag ha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stopp! Jag är inte färdig

2014-06-12 | 23:22:58
I morgon är det meningen att jag ska springa ut för sista gången från min gymnasieskolan, hoppa ner för trappstegen, ta emot blommor och upp på studentflak. Det är meningen att jag ska vara lyckligast i världen för att äntligen, efter 13 år, vara färdig. Jag hänvisar till det Alex&Sigge nämnde om denna lycka, i sin podcast. De tvivlade på att knappt 35% känner denna äkta eufori, 35% som står bredvid och låtsas, och resterande procent som bara sjunger med. Vem kommer vara vem?
I februari, mitt i fokus på gymnasiearbetet, vaknade jag en dag och insåg att "fan, nu är det ju slut." I nästan en hel vecka kände jag en kris, en panik över att inte hinna. Listan på saker vi aldrig kommer göra igen, kan göras lång.
13 års minnen, känslor och anekdoter jag aldrig kommer glömma.
Kan ju säga att det var rätt märkligt att vara mitt i den krisen när ingen annan var det. Den känslan ska ju inte manifestera förrän en vecka efter, lugnet efter stormen? Men jag är ändå tacksam över det förskottet. Jag har haft månader på mig att greppa att imorgon, kommer något till ände.
Men jag är inte färdig.
Det har aldrig varit mitt mål, att vandra ut ur skolan och aldrig komma tillbaka. Aldrig öppna en bok eller aldrig återfinna mig i samma lokaler. Dessa tre år måste ha präglat mig mer då jag vill tillbaka. Det var inte just atmosfären i skolan som planterade idén i mig om att bli lärare, utan min passion för särskilda läroämnen.

Det är ingen lättnad som får mig att sjunga med imorgon, utan en hyllning till fortsättningen.
 
 
 

Studentvecka

2014-06-09 | 13:51:22
Waaaaaah nu är DEN tiden inne med endast ett få dagar innan vi springer ut för gott. Vi inleder med grillfest ikväll, en hop studenter plus några till! I de större städerna har de på sig studentmössan hela veckan ut, men här omkring är ju tyvärr inte så. ÄSH. Vill inte tröttna på den ändå!
Tar med mig kameran ofccc, så förvänta er bilder!

Veckan ser ut enligt följande:
Måndag: Grillfest i långed
Tisdag: Städdag (bla. städa skåpet och lämna tillbaka nyckeln) och klassens dag
Onsdag: Lämna tillbaka skoldatorn, fotografera studentportätt, om vädret tillåter
Torsdag: Fixa inför morgondagen och packa det sista till utlandet. Middag med familjen på kvällen
Fredag: DAGEN MED STORT D!
 
 
Bäst på fest!
 
 

Pro 

2014-06-05 | 20:28:27
Hej där, mitt i ledigheten. Har inte tillbringat en enda minut i skolan denna veckan. Har lite blandade känslor och tankar om studentveckan som inleds på måndag. Återkommer möjligtvis om detta senare.
 

Var lite väl hård på Twitter insåg jag härefter. Vi har haft 3 bra år tillsammans, trots det senaste halvårets omåttliga trots från hens(?) sida. Kan ju säga detta, att min dator är en av de som klarat sig bäst och längst genom gymnasietiden. Dock var det inte värt att köpa loss den, och eftersom att jag planerar att studera på universitetet till hösten så behövde jag absolut en ny. Speciellt också när jag ska spendera sommarlovet i Göteborg och jobba. Min bok kommer förhoppningsvis bli färdig under den tiden. Ska dessutom försöka komponera ett bidrag till lilla Augustpriset.

Så... det blev en ny helt enkelt! Fick hem den igår och kan genast garantera att den är l.ö.j.l.i.g.t snabb. Sitter just nu med Firefox, Spotify och Photoshop igång och den visar inga som helst tecken på total meltdown.
Är mitt i överföringsprocessen för tillfället då allt av värde ska sparas. Kommer faktiskt inte slänga hela skolmappen som jag tidigare tänkt, har en hel hop uppsatser där, bland annat svenska, samhäll, historia och litteraturvetenskap, som jag eventuellt kommer ha nytta av senare.