Oxygen Chrome

Livskvalitet

2014-03-30 | 00:24:17
GYMANSIEARBETET ÄR INSKICKAT!! Yes. 30 stressinprägnerade sidor, men ändå jävligt bra. Om exakt en vecka (efter högskoleprovet) så kommer jag ha ett liv igen! Yay!
Har även allting examens-relaterat i klädväg fixat. Fick bland annat min studentklänning av mamma i födelsedagspresent och hämtade ut min himmelska balklänning igår. Pärlrosa dröm. Absolut. Skorna är även fixade, ska bara lära mig trippa fram i 13 centimeters, har ju 2 månader till godo!
Imorgon klockan fem lyfter planet till Bryssel på skolresa. Himla underbart trots att jag måste plugga lite matematik på kvällarna så, underbart! Spendera lite kvalitetstid med vänner och pojkvän långt ifrån vår ort. Härligt! Ska fotografera mycket flitigt!
Ska skicka in min högskoelansökan när jag kommer hem också. Herre gud, mycket på gång. Minns att jag skrev här på bloggen att mars och lite inpå april skulle se förjävliga ut, så sant som det var sagt. Har aldrig stressat så mycket i hela mitt liv. Samtidigt nalkas framtiden med storsteg. Ja herre.
 
 
 
Ha en fin vecka, för det ska jag ha!
 
 

Tankar som belägrar mitt sinne

2014-03-25 | 23:41:49
Saker jag funderar på:
- Varför måste allt hända på samma gång när det kommer till utbildning? (antagning, hp, GY-A)
+ Jag har bestämt mig för att skicka in ett eller kanske två bidrag till Lilla Augustpriset. Har ju ett par månader på mig att författa.
+ Förbereder inför Brysselresan på söndag, ska faktiskt bli riktigt härligt att få komma bort lite. Kommer ha internet på hotellet också (awesomeee)
+ Gymnasiearbetet är mer eller mindre färdigt och jag kan inte finna ord för att förklara hur mycket det betyder för min fritid som nu äntligen kan återfinna sig i min tillvaro.
+ Helt ofattbart hur många nya ord man lär sig i en uppsats-process, härligt!
- Linsvätska måste ändå kamma hem priset för det allra tråkigaste att lägga pengarna på.
- Känner hur ett virus gör sitt bosatt i varje muskel, varje cell i mig. Not fun.
 
 

"Läs"värda bloggar

2014-03-15 | 15:33:36
 
Här kommen en lista med mina topp 5 favoritbloggar, främst fotobloggar så jag vill inte kalla det läsning direkt. Vissa mer än andra, kort och gott!
 
1. Illusioner.devote.se
 
 
Linn Mildén, 18 år: rosor, Håkan och kärleken. Varje inlägg innehåller någon typ av poesi eller relaterbara tankar.
 
 
2. Marenviks.blogg.no
 
Norsk bloggare, 19 år. Älskar henne främst för sin skönhet och sina otroligt vackra porträtt. Det blonda håret kunde gärna vara mitt.
 
3. rodeo.net/niotillfem
 
Fullständigt älskar Sandra Beijer! Hennes texter, hennes bilder och ambition. Hon har medverkat i "Alla är fotografer" och har en podcast med sin vän. Till våren släpps hennes debutroman "Det handlar om dig" som jag faktiskt förbokade igår!
 
4.blogg.amelia.se/lindalomelino
Linda Lomelino, författare, stylist och fotograf. Skulle främst vilja kalla bloggen för bak/mat blogg. Man blir så otroligt hungrig av henes bilder, älskar dem! Hon har släppt två bakböcker hos Bonniers, om glass och tårtor.
 
 
Isabella, en tjej jag har följt läänge och efter länge pauser så verkar hon nu komma tillbaka helt.
Bakning, träning, mode och porträtt är vad som erbjuds i bloggen.
 
Andra bra bloggar jag besöker:
Jennie Hammar, Filip Hammars fru om livet i LA
 
 

Torsdag

2014-03-13 | 19:32:46

Hur ser din skrivbordsbakgrund ut?


Finaste gänget ju i kungsträdgårdens majväder, försöker hitta lite inspiration till mitt nationella muntliga om Jonas Gardell

Tre saker du ska göra idag:
1. Skriva på mitt gymnasiearbete
2. Stå framför spegeln med studentmössan på hövve och flina
3. Läsa i GU's utbildningskatalog och markera det som ser intressant ut

Det tråkigaste som hänt i år?
Att jag började ställa mig kritisk förra veckan mot alla framtidsplaner jag någonsin haft.

Det bästa som hänt i år?
Ingenting superbar har egentligen hänt ännu, fick jobb men alla andra bekymmer gör det faktumet mindre värt.

Tre senaste sms:
- Ringer sen efter jag tvättat bilen! :) <3 (dutti Emil)
- Ah men behöver den under lektionen :O (Rebecca vill inte dela med sig ;) )
- Ett brev är nu skickat från ABC-gruppen och är påväg hem till dig. (Fick hem min studentmössa iih)

Nuvarande besatthet:
musik: Un-Thinkable (I'm Ready) med City and Colour
tv: Veronica Mars
kläder: jeansjackan!!
mat: Knäckemacka med persikote

Mest romantiska som hänt på senaste:
Att få känna hans doft under ett par timmar i skolan och att bli hämtad i lördags och mysa ihjäl.

Ett jobb du aldrig kommer kunna ha.
Alla yrken som kräver ständig förnyelse som inom nöjesbranchen (förutom litteratur) som producent. Säljchef skulle inte heller gå, är aldrig speciellt trovärdig när jag måste.

Tre saker i din bokhylla:
1. Ett överbelastat smyckesträd
2. 3 Vita lådor med "minnen", "smink", och "te".
3. Nostalgiska glasburkar med minimarschmallows

Något du inte gillar hos andra.
Avsaknad av en egen identitet, personlighetslösa människor som följer normernas mönster är riktigt illa.

En dålig sida hos dig själv.
Jag oroar mig för allt och blir besatt vid de negativa tankarna.

En maträtt du är sugen på prick nu.
Pasta med nästan vad fan som helst!

Helgplaner?
Pluggkväll hela fredagen i min ensamhet, bli hämtad på lördag av min Emil och äta mazariner och se på serier.


Loppisfynd och pluggbubbla

2014-03-07 | 22:27:48
Här kommer lite bilder från min second hand-tur. Allt är ifrån Reningsborg, en lagerbutik i Västra Frölunda.
Köpte faktiskt kavajen för sin storlek, den har sin charm men kanske syr jag in ärmarna lite, vi får se hur det blir.
Väskan var ju helt underbar, älskade den vid första ögonblicket, skålarna får mig att faktiskt längta efter glass och den ensamma skålen eller vad man ska kalla den väckte minnet från en film. Doktor Busé i Jönssonligan (Den svarta diamanten) har en välfylld skål innehållande, av hans besökares uttryck att döma, mycket vidriga karameller och alla som får smaka lägger tillbaka dem i högen igen. Haha, ja då kunde jag ju inte släppa taget om den heller. 145 kronor gick kalaset på, galeet.
"Firade" också min anställning med lite nytt arbetsmaterial att ha till skolarbeten. Yay typ.
Är för övrigt i en mycket omfattande pluggbubbla just nu. Denna veckan har jag hittills suttit i ca 40 timmar sammanlagt och skrivit och kommer inom kort vara klar med gymnasiearbetet. Vill verkligen få gjort allting innan vi åker till Bryssel näst sista mars. Men imorgon blir det förhoppningsivs inget plugg alls, bara mys med Emil!
Har dessutom beställt skor till bal och student och studentklänning och ska göra desamma med balklänningen imorgon eller till veckan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Slutet i horisonten

2014-03-02 | 22:41:00
Ett par dagar i rent helvete med stressen som martyr och sedan ytterligare ett par för att läka och lugna nerverna. När man vaknar en dag och inser att allt ska göras under samma månad, och tiden verkar ta slut. Då gäller det att prioritera så klart, och försvinner all fritid. Har inte fotat lika flitigt på sistone, inte heller kan jag se på serier utan dåligt samvete. Men det kommer att vara värt det, utan tvekan. Har också äntligen bestämt bal- och studentklänning och ska beställa i veckan. Det tog sin tid att vänja av ångesten vid blotta tanken på att det finns en ändpunkt där i horisonten. Eller så går man på hemmafest i Långed med fint folk, surplar Razz, käkar panpizza, springer mellan balkongen och soffan för att kartlägga allas position och till sist vid 3:00 lagar pannkakor med kanel och socker på för första gången och diggar det starkt. En lördag kan bli så fin ändå.
Sportlovet spenderades i Göteborg hos mamma, framför 30 pagesdokument, 4 tabeller och ca 100 papper. Vilade knappt en halvtimme med undantag för onsdagens mini-äventyr, men fick en hel del gjort och kunde klappa mig själv på axeln, känna mig lite stolt.
I vilket fall, på onsdagen gjorde jag mitt allra första besök på en second hand-butik. Studenthipsters, gamla gummor och så jag. Kände mig väldigt vilsen i början men fick med mig 7 fynd för 145 riksdaler. Win! Visar bilder senare i veckan.
På fredagen åkte jag på anställningsintervju och lyckades få ett sommarjobb, yay! Belönade mig med lite kontormaterial på TGR att använda till gymnasiearbetet.
Nu väntar Oscarsgalan, please Leonardo, take it home!