Oxygen Chrome

Post-tenta & pre-december

2015-10-30 | 00:22:40
Igår skickades tentan ä.n.t.l.i.g.e.n  in, och hela idag har varit tryggt förutsägbar.
Tog en sväng in till stan, handlade lite, samt satte mig på stats och käkade. Den känslan av att sitta där inne utan några förplikter var otrolig. Tog spårvagnen hem och städade omfattande såklart, obligatoriskt post-tenta-tradition. Därefter några delar välförtjänt fika framför Grey's. Ni vet hur man inte reagerar vokalt på saker när man är ute ensam i offentligheten? Första gången jag bröt den normen på riktigt var idag när jag till min förtjusning upptäckte att lussekatterna har anlänt till affären, och drog högljutt in andan när mitt hjärta höll på att stanna. Fortfarande labil efter tentaveckan. Snart blir jag åter så normal jag kan bli.
Imorgon kommer äntligen Emil hem ♥
 
 

Last but not least

2015-10-23 | 12:01:30
Det är en svår dag att sätta sig och skriva hemtenta, att prestera, när det enda jag kan tänka på är gårdagens hatbrott. Mina tankar är hos alla berörda.
I förrgår hade jag den sista föreläsningen i samhällskunskap på ett år framöver, och nu är det hemtenta som gäller.
 
 
 
Obs: använder såklart inte nians SO-bok när jag skriver hemtenta på uni, haha, den är till för VFU-planering.

För det som inte fick hända.

2015-10-22 | 23:56:00
Det som inte fick hända har hänt.
Det var en handling av en svensk kille som vände ryggen mot ett samhälle som han trodde hade vänt ryggen mot honom. Ondska härstammar inte ur etnicitet.
Media gräver och tycks hitta en kille med högerextremistiska sympatier. 
Idag lät vi rasismen gå för långt. Idag misslyckades vi. Den svenska skolan var öppen, präglades av säkerhet.
Som svensk, som medmänniska, som f.d dalslänning och som blivande lärare. Detta är en svart torsdag.
När ska Sverige vakna?
 
 
 

Only love is all maroon 🍁🍂

2015-10-11 | 20:25:25
Packa en väska, bestiga branta backar och etablera sig på berg, prata om allt det jobbiga/viktiga/känsliga/roliga/minimalistiska, äta bulle och frysa om händerna. Embrace yourself! Den bitande kylan anländer. Vi pratar om att där nere med spårvagnsspår och Röde Orm stannar vardagen, och här uppe förblir det helg. Små äventyr.
Annars? Jag dricker för stora koppar te och äter för många satsumas och läser lite för lite kurslitt, då jag har blivit övermodig på äldre dar och tänker att jag kan ändå. Grinar nog kanske bara halva hemtentan denna gången 👏. Hylla det lilla! Har ju förresten klippt av mig håret. Och nu var det ju på riktigt. Gillar det starkt, så det stannar.Texten ger möjligtvis intrycket av att jag chillar på livet just nu. Det är korrekt. Spring i benen men ändå Europas välfärd i hjärnkontoret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite wunderbara tracks från the Man from U.N.C.L.E - som vi såg för några veckor sedan!
 
Cry To Me -  Bert Berns & C:O
Jimmy, Renda se - Tom Zé & C:O
Slänger in en favorit av Bon Iver på detta - Flume