Oxygen Chrome

nej, låt det va' som i en film

2015-09-19 | 20:36:54
Det blev en ensam plugghelg då Emil åkt till hemorten på kalas. Hade det allt väldigt bra igår kväll med några delar EU och några delar Idol. Den där Axel alltså.
Blev heelt lyrisk när jag också upptäckte den nya säsongspremiären av Skavlan. Tv-hösten är räddad!
Imorse vaknade jag dock med en dunderförkylning. Sov ända till 10, för första gången på flera månader. Har försökt kurera mig med diverse proteiner. Här nedan kan ni se min skillnad mellan foto-perfektion (vackert, prydligt och perfekta proportioner) och verkligheten (öösa på med tillbehör) Denna gången blev inte verkligheten så messy ändå, så den fick exponeras trots allt.
Får ta mig samman imorgon, då jag ska upp tidigt för att sitta på stats i ett otaligt antal timmar. På onsdag ska jag hinna tenta, se föreläsning med Mona Sahlin på handels, jobba och ev. tentafesta.
Känns väldigt underligt att jag endast har en och en halv månad kvar på institutionen, för att därefter gå ut på VFU, sedan Pedagogen och därefter Humanisten för att påbörja svenska språket. Kommer inte tillbaka till stats förrän om lite mer än ett år. Nu vill jag mest ha VFU. Har en handledare i världsklass som lär mig massor och låter mig snällt välja bland en mängd ämnesområden jag ska ansvara över. Men först ska vi plöjja EU och såklart lite ekonomi. Den som väntar på något gott.
 
 
 
 
 
 

Lover Come Back

2015-09-13 | 21:25:32
Nu var det dags för en ny design! Kunde inte vara 19 i min profil så länge till.
Det har varit en riktig plugglånghelg proppfullad med demokratibegrepp och instiutionsstrukturer. Läser engelska artiklar med obönhörligt långa meningar som aldrig kommer till saken.
Sjukstugan är också i full rullgång här hemma. Har radikalt inlett te-perioden. Vi har även hunnit få en dille på serien Mr. Robot, löjligt spännande!
Nästa vecka är pre-tentavecka, och ska knegas med 24/7-studier. Ser väl fram emot deeeet..
Favoritlyriken för tillfället är Lover Come Back med City and Colour som släpper nytt strax. Avril 14th - Aphex Twin gör mig helt paralyserad. Den gör sig allra bäst på någon spårvagn i morgonsolen.
 
 
 
 
 
 

Brandgul i september

2015-09-06 | 21:32:05
September är kommen, och jag var på en ö i medelhavet när den anlände.
Men nu är vi hemma i läggan igen, som bjöd på ett kallt och grått välkomnande. Kommer allra mest sakna omgivningarna, den lilla by-karaktären. Men det känns faktiskt underbart att få frysa och vara hungrig. Jag är ine gjord för att svettas 24 timmar om dygnet eller äta mastiga måltider tre gånger per dag. Utlandet bra, men Sverige alltid bäst. Skulle aldrig vilja bo någon annanstans.
Hade min första skoldag i fredags, och det kändes toppen. Så skönt att vara igång! Inleder T3 med EU, aka "fortet Europa". En av mina favoritområden. Känns dessutom väldigt aktuellt.
Är så pepp på allt vad hösten innebär. Tända ljus, sätta på elementen, trevliga program på TV:n och såklart ett flitigt te-drickande.  Samt mysiga tröjor. 90% av min garderob lämpar sig inte för sommaren. Samlade mod att införskaffa mig en radikal höst-färg. Vi ska nog trivas, du och jag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nyfärgad. Såhär mitt hår ser ut naturligt när jag vaknar. Kommer antagligen aldrig trivas i platt hår.
 

Skarpt ögonblick

2015-09-03 | 20:42:54
Den sista kvällen gick vi ner till havet vid halv 8. Beskådade min allra första skarpa solnedgång vid horisonten, med ljudet av vågor i bakgrunden. Magiskt ögonblick. Kommer vara mig för evigt saknat. Därefter åt vi middag i restaurangen, som bjöd på italienskt tema denna gång, vilket var en storfavorit från min sida. 
Dagen därpå var det dags för hemresa. Så fort vi gick av planet i Karlstad kunde jag för första gången på en hel vecka andas in ett friskt andetag. Den svenska luften är garanterat underskattad! Men vemodet sitter i. Resan var så fin, och uppfyllde alla våra förväntningar. Skriver några fler rader om den senare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vattenytan

2015-09-03 | 20:29:59
Vaknade tidigt varje morgon för att avnjuta en frukost framför havet med vinden i håret. Därefter fortlöpte dagarna vid poolen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Old Town

2015-09-02 | 21:57:29
Det blev ett par turer in till Rhodos gamla stad under vår vistelse. Hamnen, kolossen, Orange Bar som bjöd på enorma drinkar, muren, smågatorna, en trevlig middag på Castello House's takterass samt allra sist glass i Sokrates Garden. Mysigare omgivning av en unik karaktär.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Still

2015-09-01 | 23:15:39
Gick upp tidigt en dag och fångade morgonsolen vid poolområdet. Den stillheten liknar inte mycket annat.