Oxygen Chrome

G O I N G N U T S

2017-03-17 | 18:03:44
Det är fredag - livets mållinje. Vill dö på en fredag en dag i en mycket avlägsen framtid.
OAVSETT, så har denna f.d hårt sockerberoende tjejen tagit sig i kragen och lyckats hålla ett sockerförbud (godis, chips, fika yada yada) i en hel månad. Stolt Evelina. Firade med att baka nyttiga dadelbollar. (Till historien hör att jag köpte en liten mixer och lyckades paja den efter 3 minuter i bruk - succé! ).
Gör dem! Orimligt goda, godare än vanliga. Recept har ni här. Skapligt nöjd med plåtarna också. 
G L A D   H E L G   V Ä N N E R !
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jeg mot meg

2017-03-13 | 22:09:51
Tips tips tips! Kom helt slumpartat över denna norska realityserien på SVTPlay (de översätter dock till "True Selfie", provocerande idiotisk idé) och kan med säkerhet säga att detta är serien som jag väntat på i hela mitt liv. Den är allt. Man får följa 8 norska unga vuxna som med hjälp av en videodagbok ska skildra sin egen psykiska ohälsa i vardagen, och sedan träffas i grupp tillsammans med en psykolog en gång i veckan över 12 veckor. 
Det rör sig om vitt skilda sjukdomshistorier, bl.a ät- och träningsstörningar, prestationsångest, generell ångest, posttraumatisk stress, ME, depression med självmordstankar, trauma. SJUKT goda anlednignar att älska denna:
 
 
 
- Den är naken. Väldigt naken. Personerna blottar sig totalt med sina känslor och tankar, och gräver i sig själva tillsammans med de andra deltagarna för att sätta språk på det som gör ont. 
- Formatet: Klippningen är genialisk, med en välgjord mashup. 
- Ödmjuk serie, som skildar psykisk ihälsa på ett rättvist och icke snedvridet sätt. Den finns överallt, och går över alla sorters gränser. Den bor i ensamma och sociala, introverta och extroverta, killar och tjejer, nerd kidz och cool kidz. 
 
SE DEN. Den är äkta. Den gör något med en. Jag lipade så hårt. 10 av 10. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

M A R S H A L L

2017-03-09 | 17:35:25
Mine already, älskar er Major II. Med er kan jag allt nog avjuta en och annan dänga. Dessa bjuder också på en mycket högre maxvolym, så att jag verkligen kan fullborda min redan dåliga hörsel.  Underbart. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måste bjuda på en makro av företrädarna Urbanears. Det var dags liksom.