Oxygen Chrome

Lustrum ♥

2016-06-19 | 21:38:03
I onsdags firade jag och Emil en väldigt speciell dag, hela 5 år tillsammans (a.k.a lustrum eller kvinkvennium - ja det är så länge att det t.o.m har en periodbeteckning nu yiiii), och 2 år som förlovade. Fick njuta av 5 stora vackra rosor Emil gav mig, innan vi tog tåget till Stockholm som mötte oss med solsken och värme hela dagen. Vi hade ingenting speciellt på schemat utan strövade mest genom huvudstaden bredvid varandra. På kvällen åt vi middag på Agaton restaurang - som alltid bjuder på god mat! Vi bodde på nyöppnade Hotell Skeppsbron i gamla stan med jättefin inredning.
Tänk att jag får vara med en så genomgod människa som Emil Johannesson. Han är den finaste jag vet. Trots att jag har mina dagar finns han alltid hos mig och ger mig trygghet och glädje. Vi firar inte bara det vi hittills erfarit tillsammans, det är ju bara ett fragment av allt som komma skall. Vi firar därför också allt vi ska få uppleva, han och jag ♥
 
Hjärtat blir aldrig fullt
En livstid ska få plats där
Allt det här och mer
Det vi förlorade det vi vann
( Kent - Andromeda )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Human Mind

2016-06-08 | 18:32:38
Införskaffat mig en del sommarläsning - 4 för 3 på akademibokhandeln, tips! Har redan läst Räddaren i nöden i litteraturen, och insåg efter det att den måste få sin rätmätiga plats i min bokhylla.
Var på utkik efter en sparbössa igår, att bevara alla mynt som blev kvar efter bankbyt-kaoset i våras (3 veckor fast med kontanter osv), och hittade T.H.E sparbössa. Förutom att den är vacker att titta på så kom mina psykologistudier till nytta. Den är inspirerad av frenelogin, en lära av Franz Joseph Gall  som utgick från att människans egenheter var koncentrerat lokaliserad i hjärnans olika delar. Såklart helt orimligt egentligen och idag - men lite historia i bokhyllan skadar la inte! En sån här har man livet ut.
Ser verkligen framför mig hur mina barn eller barnbarn kommer behöver ärva denna grunka - och förhoppningsvis uppskatta den!
 
 
 
 
 
 
 

Sommarlov - 36%

2016-06-05 | 17:15:39
Så kom också sommaren, helt otroligt, och mitt andra år på uni är överstökat. Ganska slutkörd efter 150% studier med 3 högintensiva senaste veckor. Tvivlade på att jag skulle orka parera svenska, psykologi och jobb men det gick ju galant. Trodde det skulle gå värre, men jag har ändå hunnit leva emellan. Så nu är jag 36% färdig lärare! Började sommarlovet med en heldag på förskolan i fredags. Vänder mig om i matsalen och får se 9B (klassen jag hade under VFU:n) stå och vinka som galningar. Mitt hjärta, kommer bli den blödigaste läraren någonsin.
Emil tog tåget hit igår, tentafärsk, och firade sommarlov med mig. Käkade pizza på Gula Villan, handlade skor och tog med picknikfilt, högtalare och dricka med oss till Slottsskogen. Vi, och alla andra utan Håkan-biljett. Såg solnedgången ifrån bron.
Så vad ska jag då sysselsätta mig med under 3 månaders sommarlov? Det blir väääldigt ledigt, den saken är säker. Hitta på en massa fint med honom, läsa skönlitteratur i solen, och kanskeee göra tatuerings-debut. En liten en. Eller åtminstone skissa på en i tanken.
Självklart, fota i massor! Om vi inte syns i värmen, så hörs vi på la blog!
Ha det vackert!