The dark matter of love

2014-09-21 | 13:30:10
Det händer sällan att jag rekommenderar en film i denna blogg, men när det väl händer så är det en film ALLA bör se!
The dark matter of love är en dokumentär med temat utvecklingspsykologi, och handlar om hur en amerikansk kärnfamilj bestämmer sig för att adoptera tre ryska barn, två femåriga tvillingpojkar och en elvaårig flicka, Masha.
Frågeställningen genom filmen lyder: kan ett föräldralöst och möjligt oälskat barn, lära sig att älska?
Familjen bestående av mamma, pappa och tonårsdotter, bygger upp en naiv idealbild av hur deras framtida liv kommer att se ut. Föräldrarna har alltid önskat sig en stor familj, och tonårsdottern saknar syskonkärlek.
Två experter inom området som följer familjens resa, är medvetna om att denna drömbubbla snart kommer att spricka och verkligheten springa ifatt.
Adoptivbarn som kommer till en ny familj hamnar antingen i ett apatiskt tillstånd där inga känslor erfordras, eller blir ett närmare känslomässigt vrak med ständiga vredesutbrott. Masha hamnar i det första facket, och pojkarna i det sistnämda. Dessa två helt olika beteenden i det nya hemmet tär hårt på familjen.
 
En otroligt välregisserad dokumentär, med sporadiska inslag av filmsekvenser ifrån gammal forskning om barnets behov av närhet och tröst. Experternas analyser av barnens beteenden står till grund för vägen mot ett kärleksfullt hem. Trots att jag besitter ett omåttligt intresse för denna genren, så är jag säker på att vem som helst kommer bli fascinerad av deras berättelse.
 
 
 

Kommentarer

Skicka en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Om du har en egen blogg/hemsida:

Speak up

Trackback