Berliner Dom & arkitektur

2015-07-08 | 23:31:58
Onsdagen ägnades åt att utforska Berlins arkitektur, bland annat Berliner Dom, deras lutherska domkyrka och den största protestantiska kyrkan i staden. Insidan sparade vi dock till sist på resan. Vi passerade ett flertal museum, t.ex ”Altes” (gamla) och Konstmuseet. Vi stannade upp och dock en fika bredvid floden Spree som kryllade av turistbåtar.
Vi vandrade vidare mot Nikolaiviertiel, en del av stadsdelen ”Mitte” där vi bodde. Torget var belägrat av en blom- och dammanläggning som var väldigt vacker. Vi samlade oss på hotellet, efter förmiddagens värmebölja, och tog riktning mot Sony Center vid Potsdamer Platz på kvällen. Där bjöd jag Emil på födelsedagsmiddag i förskott. En av mina topp 10 middagar. Bästa sällskapet på en magiskt vacker plats, och med riktigt god mat. ”Blackened salmon”, dvs soya- och honungsmarinerad lax med två sorters tillagad potatis. Gooott.
Till skillnad mot vår första dag i Berlin var gatorna i större utsträckning fyllda av folkmassor. Måndagar är tydligen en outtalad vilodag, då många verksamheter bedriver helgarbete. Här väljer man då att ta ut ledighet, eller åtminstone inte göra ett dyft under dagen.
 
 
 
 
 
Gatulamporna i delar av Berlin har en unik design, av en man med hatt, den s.k Ampfelmann. Den introducerades 1961 inom psykologins ramverk på vetenskaplig grund, då bilförare tycktes reagera snabbare på tilltalande symboler.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hotellrummet, i ekologiska och estetiska förtecken.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Skicka en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

Om du har en egen blogg/hemsida:

Speak up

Trackback