Oxygen Chrome

Diversity

2016-04-23 | 19:43:20
Jag må åldras, men jag kommer aldrig sluta uppskatta att få presenter. Och jag kommer nog heller aldrig sluta älska att plåta saker.
Fick mest presentkort så att jag kan införskaffa mig sommarkläder. Sedan fick jag också en bärbar bluetooth-stereo som får mitt högtalarljud på datorn att låta som skräp i jämförelse. Dille på Spotifylistan Det svenska popundret - lyssnar NU via den lilla apparaten.
Av Emil, förutom Kent-biljetter (!!!!), fick jag också örhängen och det pimpigaste halsbandet there is, som jag aldrig vill ta av mig för att det är så rimligt! Diversity is the shit. Etnisk, kulturell och funktionell mångfald (bland många andra) är det enda rätta.
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta har han skapat själv via Mittnamnhalsband.

Jag tittar upp mot himlen, finns det nån här, finns du ens

2016-04-22 | 19:28:32
Det är vår !
Det är blom !
Det är järntorget !
Det är fredag !
Det är Laleh !
Det är rimligt !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Violencia

2016-04-19 | 19:36:23
Har en sån dille på tacos numera. Köttfärs, kyckling, lax, you name it.
Läst Violencia idag och måste erkänna mig träffad. Sjukt gott språk, och gillar formen. Funderar på att läsa nästa, Violencia och hennes far.
Fett mycket att göra de kommande två veckorna. Skickade in psykologi-inlämning igår, och nu återstår feedbackrapport, och munta och inlämning i svenskan. Sedan ny kurs och snaaaaart sommar. Vad jag ska syssla med då får tiden utvisa.
Ha en fin tisdag! Käka mycket tacos- you know it's good for ya
 
 
 
 

21 idag: Aprilbarn - aprilväder

2016-04-16 | 23:51:24
Hurra hurra, 21 år idag!
Grattis till mig och bror.
Aprilbarn - aprilväder. Lets make the most of it!
Nougattårta, regnskur och middag på The Pelican.
Bär en marinblå historia från Zara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det är la fredag

2016-04-08 | 20:28:10
Ensam hemma med katterna, och efter en sockerfri vecka (!! big step) med ett antal träningspass så inviger jag helgen med denna läckerhet, framför Downton Abbey. Har börjat med litteraturstudier, så dagarna går mest till att läsa betydelsefulla verk, varvat då med personlighetspsykologi. Lästyngden är härlig just nu.
Nästa vecka är ju den 16:e, vilket sammanfaller med min 21-årsdag, wehoo!
 
 
 

Oreoooo

2016-04-03 | 21:17:55
Regnig söndag, och liiiite tidigt födelsedagsfirande för min bonussyster Åsa. Drog ihop en cheesecake med oreosmak, och yeesus vad den funkade! Receptet är ifrån Lina Lomelino. Länkar det i botten. Rekommenderar!
 
 
 
 
 
Liten terrorist till katt
 
 
 
 
 
Och så lite florsocker, pricken över i:et.
 
Recept: http://www.koket.se/lomelinos-tartor/linda-lomelino/no-bake-cheesecake/

Friyayaya

2016-04-02 | 20:17:27
Min fredag var solig men kylig i skuggan.
Så här såg den ut med honom som inte gillar att fastna på bild:
 
 
 
 
 
 
 
Lunch och ÅH så gott det var!
 
Tänkte ta en kaffe på Espreso House för att just sätta oss vid uteserveringen i solen, men så preciis när vi betalat så kommer det två filurer och "tar" "vårt" bord och en dröm krossades i mig och jag blev så hiiimla sur. Sorgsen över det som kunde varit. Ungefär samma känsla som när jag råkade vara lite för ärlig när Radiotjänsten ringde på, och jag fattade sen att det är ganska okej att man drar en lögn för just denna myndighet och jag kuuunde ha sparat dem pengarna. Sån därnt kan jag älta hur länge som helst. Men! Till vår förtjustning så blev ett bord ledigt och vi lapade sol tills den gick ner.

 
Gick till Zara och fixade oss förträffliga vårjackor. Förutom att jag associerar denna med just stridspiloten Poe Dameron i nya Star Warsfilmen trots att han inte ens har en sån här jacka.
 
Till min 21-årsdag
 
 

Hur jag tänker varje gång jag får hicka: och jag som nyss var så lycklig

2016-04-02 | 19:59:00
 
 
 
 
 
 
 
 
Saker jag tänker på:
Hur det går ett alarm i mig när någon säger till mig"ahmen vad förväntade du dig då?" i olika sammanhang-  Ja SORRY för att jag inte förväntar mig rasism, kvinnohat, blod och allt elände i världen vart jag än går. Jag tänker att jag ska förvänta mig det bästa av människor, om jag inte gjorde det så skulle jag lägga mig ner på marken och ge upp.
Hur otroligt less jag blir när jag väl blippar mitt västtrafikkort på tåget och ingen tågvärd kommer och checkar mig. Det är ju just därför jag betalar, inte för att jag ska göra rätt för mig. Det ska vara ömsesidigt. Jag handlar efter vad jag får - timmetal sena tåg och ockerpriser.
Hur det kan få finnas en så jäääädra osmidig transitionsfas när man ska byta bank. Ska vara utan kort och konto i två veckor. "Ta ut lite pengar så du klarar dig", "men hur vet jag när jag inte har tillgång till mina gamla konton längre?" - "du får ett brev" - jojo för brev verkar ju i realtid och så vidare. Så det ska bli en liten överaskning när kortet spärras på plats.
Hur fint det är när solen kommer tillbaka bakom molnen. Då blir allt så himla bra.
Hur jag tänker varje gång jag får hicka: och jag som nyss var så lycklig..
Hur och när jag måste köpa en ny dator, då min nuvarande är helt opålitlig och en reparation skulle vara en varken hållbar eller billig historia.
Hur jag ska hinna med livet.
Hur jag måste börja tänka mer realistiskt. Satt kvällen innan psytentan och var så säker på att behöva blanka, och sen gick det vägen ändå. Tro på dig!! Våga tro.
Jag har varit på bibblan sju gånger den senaste veckan.
Prestera prestera prestera prestera prestera
Sådär gör man inte om man är vettig. Är jag vettig? Hur vet man det?
Hur jag vet att jag är duktig på att provocera, och folk må tro att jag inte vet, men jo, jag bryr mig bara inte.
Hur skönt det är att säga "jag bryr mig inte" och det faktiskt verkligen är så. Att det inte alltid är en utnyttjad lögn för att rusta sin stolthet.
Hur jag filar på en hypotes om att dalslänningarna är dem verkliga upphovsmännen till Sveriges väletablerade jantelag. Du får inte vara för glad, så roligt var det inte. Men vad är det nu då? Raska upp dig. Den som är ledsen är en börda. Tjäna inte för mycket, då är du inom riskzonen för att "vara något". Tjäna heller inte för lite, då lever du ju på bidrag, men vänta nu här, det är ju VÅRA HÅRT ARBETADE PENGAR du förvaltar. Då är du ingenting. Du bidrar inte. Men vad är det jag ser? Någon som bryter mot normen vi byggt upp, aka den enda vettiga dygen there is, varför? Varför kan man inte bara vara som alla andra och leva så som alla lever? Det främmande är livsfarligt. Det bränns och bits. Kan komma för nära.
Hur killar tar plats. Gör inte det. Var inte så övertygade om er egen förträfflighet. Den finns inte. Hur varje gång vi har en manlig föreläsare så skrattar vi oftare än när vi har en kvinnlig, och det gör mig ledsen.
Hur stigmatiserat det är att inte vara vit blåögd normalstörd handla på ica se på mello träna på friskis&svettis äta chips i smyg och gilla motsatt kön.
Hur jag ibland drar en inre suck och bara känner, varför kan vi inte bara låta alla vara hur dem vill? Det berör oss ju inte.
Hur livet är som en amatörtyckare - och med det menar jag inte folk som tycker utan att ha "rätt" att tycka, utan jag syftar på dem i 25+ åldern som tycker, och närmast hatar, överallt i sociala medier om helt oväsenliga saker på att sätt som indikerar på att de inte kan skilja mellan tycka på sin kammare och tycka på nätet. T.ex: Ica marknadsför en ny ekologisk gurksort i sitt sortiment. Tro på fan att även där kan folk komma att bli ovänner. Billy säljer sin indiska ryamatta på blocket på Göteborg köp & sälj - Äru helt jävla blåst elr sälja en sån ful skit här den har ju to.m hål i kanterna och för det priset blir fan lack jävla brööööööl.
Vad är det där ens? Vad ska man ens kalla det där? Alla åsikter behöver la inte bäras på utsidan! Och så associerar man näthatet med ungdomarna och att de förebyggande insatserna ska riktas mot den målgruppen, när 25+:arna bär på minst lika mycket skuld i frågan.
 
Hur jag måste tänka mer positivt :)