Oxygen Chrome

Årsresumé 2013 och mål inför det kommande

2013-12-31 | 16:40:58
 
Under 2013 sattes många saker på plats. Min största upptäckt har varit att det finns något vackert i allt som gör ont. Att man kan leva med det värsta så länge man suger på det som gör livet värt att leva. Jag önskar att det fanns något mer passande ord än "frälst" men det är väl det jag har blivit. Att sitta på bussen när regnet öser utanför och inse att även det kan vara fint.
Att bli 18 var en riktigt stor förändring, eller så var det tanken på att ha åldern inne. Med stor förändring så menar jag små saker som tillsammans kan sammanfattas till en stor.
Jag har många visioner inför framtiden. Jag har nästan helt bestämt vad jag vill bli "när jag är stor" och vart jag vill hamna.
Jag har också brytit många usla mönster, gått vänster istället för höger. Man kommer aldrig sluta överraskas av människors beteende, men man kan lära sig att acceptera dem eller göra en slutgiltig bedömning om fortsatt relation. Jag träffade inte så mycket nytt folk, men jag kom möjligtvis närmare de som redan finns.
2013 har inte haft färre nedgångar, men jag har lärt mig att hantera dem bättre och ja, se det fina i dem.
Det allra bästa med året har varit min skrivarglöd som tändes för inte så länge sedan. Nu skriver jag lite varje dag och älskar det. Är helt förälskad i mina karaktärer vilket gör det ännu roligare.
 
Årets bästa bild
...var otroligt nog inte en macro-bild som tidigare år. Fotografiskt sett har jag utvecklats en aning med tanke på min utvecklade respekt för ljuset och vidvinklar. Nu när jag har ett 50mm så ska jag äntligen göra något mer än bara macro. Inte för att det inte är det bästa jag vet, men för att man måste utveckla sina sämre färdigheter.
 
 
 
Mål inför 2014
Nästa år väntar omåttligt många förändringar och stora händelser.
Detta året gick otroligt fort men samtidigt kändes det så lugnt, lugnet före stormen. Jag har kämpat blodigt hela gymnasietiden för en bra framtid. Jag har alltid haft framtidsvisioner, och jag har stundvis tvivlat, precis som jag gör, men jag har varit fast besluten att allting ska bli som jag vill. Jag är ansvarig över mitt eget liv.

Mina mål för året 2014 kommer jag att engagera mig i omsorgsfullt, för det har tagit lång tid och möda att närma mig dem.
Jag börjar med utbildningsmålen för 2014:
 - Få höga meritpoäng på högskoleprovet
 - Presentera ett strålande gymnasiearbete
 - Ansöka till högskolan
 - Fira vår 3 års dag på ett ståtligt sätt
 - Sommarjobba flitigt och hjälpa på mitt startkapital
 - Bli antagen till högskolan
 - Flytta till en studentlägenhet i Göteborg tillsammans med honom
 - Börja studera!
 Resterande livsmål:
- Skapa nya relationer
- Klippa mig kort
- Läsa fler psykologiböcker
- Bli mer självmedveten
- Ta min hälsa på allvar
- Lära mig att laga mat och därmed avlasta Emil
- Skaffa en katt/kanin
- Acceptera mina svagheter men älska dem ändå
- Se fler dokumentärer
- Rösta rött
- Skriva klart min bok och kontakta ett förlag
 
 
Med detta önskar jag er ett gott nytt år, vi ses 2014!
 

Mellandagsrean

2013-12-29 | 20:08:00
I förrgår var vi på mellandagsrean i Göteborg. Om ni minns förra årets storfångst så kan jag säga att vi inte kom hem med lika mycket precis. Klädaffärerna har blivit så tråkiga, allting är svart och basic, inte alls min stil. Fick tag på 3 ljusa tröjor och en svart magtröja. Förlorade min ena vante i skogen för ett tag sedan (mycket traumatiskt) så nu köpte jag exakt likadana. Har tjatat lite om en surfplatta men det blev ingenting av det heller.
På tisdag väntar ett stort nyårsinlägg!
 
 
 
 

Christmas gifts

2013-12-29 | 19:56:38
Är väldigt nöjd med årets julklappar, trots att jag inte önskade mig någonting speciellt av någon.
 
 
Tack till Hilda som målar så fint ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God Jul!

2013-12-25 | 01:16:09
Hoppas alla hade en fin jul!
Började med julmiddag och julklappsutdelning hos min faster. Fick ett presentkort på Ikea av pappa, väldigt välbehövligt inför framtida bruk!
Sedan åkte jag till Emil och kollade på Karl Bertil Jonssons julafton, helt underbar är den. Åh kärlek.
Gränslöst med kärlek blev det senare när jag fick öppna min julklapp. Har klurat en hel evighet och flera ledtrådar har jag fått. Jag förstod att det var något extra då han tydligen har sparat länge. Till min förvåning så ser jag en guldig förpackning under julklappspapperet och som äkta Nikon-användare så förstår man direkt. Har gått hela hösten och suktat efter ett 50mm, har mer eller mindre gett en predikan om hur värdefull den är till samlingen.
Är otroligt lycklig, finaste Emil ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommer visa mer senare

Dags att vakna nu

2013-12-23 | 13:16:54
Poletten har ramlat ner, nu när jag vet hur julen doftar.
 
 
 
 
 

Julavslutning

2013-12-23 | 13:07:12
I fredags avslutade vi ännu en termin i skolan, min näst sista, och invigde mitt sista jullov någonsin.
Den bestod mest av sång i kyrkan och sedan julbord på hotellet. Satt med ett trevligt sällskap vid bordet och så höll Kalle tal, det var fint.
 
 
 
 
 
 
 

Dansande ljus

2013-12-12 | 14:58:50
Äntligen dansar en ljusslinga runt min spegel.
 
 
 
 

En plats att alltid bära

2013-12-09 | 23:32:49
God måndag! Har egentligen ingenting emot just denna dagen i veckan. Den talar bara om att livet fortsätter. Att allting har en början.
Mina böner har sannerligen blivit besvarade nästan överdrivet. Det har toksnöat de senaste dygnen och vi passade på att gå ut ta lite bilder, på Sally också när hon ändå var så seg och inte protesterade.
Känner ett tvång att lägga upp dessa bilder så fort som möjligt innan den försvinner, som ett bevis på att den en gång faktiskt fanns. Inte de bästa bilderna jag tagit, långt ifrån. Men så är det alltid, om jag lyckas få ner ett antal sidor på boken så försummas mitt fotografiska intresse. Vill ha mer tid till godo, men samtidigt inte.
Har fått hem ett väldigt bra program till datorn idag som Rebecca tipsade om; Scrivener, ett författarverktyg med olika funktioner för att hålla struktur på litteraturens innhåll, som t.ex "anslagstavlor" med alla karaktärer i boken som man hela tiden kan fylla på. Samma sak med platser i boken med information som är viktig att komma ihåg.
Är vi inte alla som anslagstavlor fulla med mängder av post-it lappar som främjar vår levnadskvalité?
Ibland verkar mitt huvud bara bestå av liknelser och metaforer. Det är i alla fall något! :)

 

 
 
 
Jag har dock inte skrivit något nytt idag, har varit mest nere. Hittade en sorglig blogg, men ändå lite vacker. Känner verkligen med henne, har varit nära till tårar ett antal gånger. Vill ut på stan och hitta en snäll man och skicka iväg till henne i Stockholm. Bidra med något. Är så otroligt tacksam över att ha min Emil.

Glittrande ögon bär på hemligheter

2013-12-07 | 19:26:27
Frostfotografering från ett par veckor tillbaka.
 
 
 
 
 

Välkommen

2013-12-07 | 19:20:57
Äntligen föll snön i förrgår kväll! Har inte haft en enda julkänsla förrän nu. Stanna kvar nu bara!
Känns helt ok att ha lagom mycket skolarbete att göra innan jul, så nu kan jag ta det lugnt!
Och så är Emil frisk igen efter nästan en vecka, härligt!
 
 
 
 
 
 

Sått är sått

2013-12-04 | 21:42:46
Lyckades placera mina hyacinter i en perfekt stadig triangel så att ingen lök ramlar ner i den för stora glaskrukan. Lite besynnerligt med rötter likt nervtrådar.
Fick även med mig en variant av en orkidé hem vid namn "dancing flora". Det kan ju låta lite festligt men den ser mest trött ut efter bara några dagar.
Det återstår bara att se hur detta "experiment" eskalerar!
 
 
 
 
 
 
 

Decemberdröm

2013-12-01 | 23:01:57
Och så var äntligen december här, dock utan snö. För att skynda på lite skaffade jag mig en egen snöflinga.
Idag blev det lite mysfrukost hos Emil. Sen blev han sjuk, stackarn och jag fick åka hem.
Igår åkte vi och julhandlade ett gäng. Kom hem med lite julklappar och så lite till rummet. Mer visar jag senare!
Låång sovmorgon imorgon så nu ska jag lägga mig framför julkalendern. Har redigerat 20 bilder så nu äro jag trött!