Oxygen Chrome

Nyårsresumé - Gott nytt 2016

2015-12-31 | 22:01:00
Jag har tänkt en del på hur en egentligen ska recensera ett år. Om en tar ut medelvärdet ur alla samlade känslor och upplevelser, så skulle nog många av oss hamna på ett negativt värde. De goda tillfällena tenderar att vara färre till antalet, när vi väl ser tillbaka.
Jag kanske ska börja med hur väl jag uppfyllde mina mål som jag satte upp förra nyårsafton? Då har jag skött mig ganska bra. Jag läste mer facklitteratur (givet om man studerar på uni) , jag tog plats, vågade säga ifrån, lyckades göra mig hemmastadgad på Stats, var ganska ambitiös under praktiken, träffade många trevliga människor på gu och jag har bara skrivit när jag känner för det (skrev 7000 tecken förra veckan utan press). Jag tog också kontroll över min ångest, relativt. Den ligger där och spökar ibland. Året började med ett bakslag när jag blev sjuk i januari, tog en vagn till östra, och gav upp. Hopplöshet och tvivel i två månader. Man känner sig aldrig så frisk och vettig som när man sitter i väntrummet på psy-akut.  Men så kom mars, och jag reste mig upp. Jag passade visst skapligt bra på stats. Jag var visst bra på det jag höll på med. Jag var t.o.m så kaxig att jag skaffade ett jobb som kom att bli otroligt stimulerande och intellektuellt och socialt utmanande. Men jag vacklade. Den morgonen när jag svimmade på spårvagnen och kaosade innan första salstentan på stats, är inte ett mina finest moment - men när jag satte VG på den tentan trots den nervositeten - ja det var vackert.
Sommaren nalkades, och saker ut att bli bra. Berlin var helt magiskt, Grekland likaså. Uni började, T3:a. Praktiken i november kom att bli avgörande, i verkligheten, kärnan av utbildningen, så kändes det rätt. Jag antar utmaningen att bli lärare, och göra skillnad.
2015 var ett politiskt fiaskoår. Oförklarliga bakslag, och så terrorattentaten i Paris på toppen. Det är inte ens lite roligt längre att bläddra förbi rasistpropaganda. "Sverigevänner" - Cut me some slack.
 
Sammanfattningsvis var 2015 kontrastrikt. När jag gick i motvind var den förbannat intensiv. När jag hade medvinden i ryggen tog den mig flera mil framåt än jag hade kunnat tänka mig. Tack för allt du lärde mig, jag har lärt mig mängder om mig själv. Jag har övervunnit många rädslor och tagit stora steg. Tack för att jag tog mig från mörkret till ljuset, och tack för alla leenden du gav mig i höst. Tack för självförtroendet.

2016 kommer att innebära en hel del förändringar i mitt liv. Skapa goda förutsättningar för att kunna le oftare.
En del människor i mitt liv lämnar jag kvar i 2015, de får inte följa med. Andra ska inkluderas flitigare än tidigare. Vore det inte nice med ett par nya också? I december fick jag ett trevligt besked som kommer göra min tillvaro annorlunda till våren. Jag antar utmaningen att läsa psykologi jämte lärarprogrammet och därmed studera 150%. Med den meriten kan jag öka min undervisningsbehörighet, och det kanske gör mig till en bättre lärare, om inte människa?

 
Jag ska konsumera mindre skit, och konsumera mer ekonologiskt. Det goda samvetet får kompensera plånbokens sveda. 2016 kräver också av Sverige att genomskåda sin trångsynta och fördomsrika tillvaro. 2016 kan vi bättre.
Tackar ödmjukast för att ni kikar in här. Gott nytt år, och försök att se nyktert på förändringar. Dem gör oss gott.

Julklappsgåvor 2015

2015-12-29 | 22:43:00
Jag bestämde mig för att inte göra detta inlägg i år, men jag älskar ju att plåta saker med mitt macroobjektiv, så här kommer det: julklappar 2015 + prylar jag införskaffat av presentkorten jag fick.
Är mer än nöjd över allt jag fått i år, bara bra saker som jag har nytta av.
 
Rimliga köksredskap, ska bli väldigt spännande att låta stekpannan visa vad den går för. Så trött på vår skit vi använt hittills. Jag kanske t.o.m får lust att öva upp min svaga kulinariska förmåga.

Presentkort, dels från IKEA som möjliggjorde investeringen i hallen, samt ytterligare ett från Åhlens som inte fastnade på bild. Två böcker jag hållt ett antal gånger i bokhandeln men som jag aldrig fått med mig hem. Fina ljusstakar som matchar min kristallvas, med tillhörande Yankee Candle.

 
Ett stycke stickat som Emils mormor gjort. Haft på mig sockarna varje dag sedan julafton.

En ny locktång av plysch-liknande material som värnar om håret. Spännande att min förra gick sönder på juldagen (??)

En personlig tavelserie om tre av Emil, som ska hängas upp så småningom.

Språkbok inför svenskan, och främst livet. Kopp och te som luktar wunderbart.

 

Kanske den finaste - en tygkasse som Emil designat helt själv. Doch manchmal träum ich nur von dir / Men ibland drömmer jag bara om dig - Ett citat från min favvorappare CRO's låt Traum, den första låten som fångade mig. Finns att lyssna på här: (tyska) https://www.youtube.com/watch?v=8WQMBv2deYQ  och här (engelska) https://www.youtube.com/watch?v=RGMjkdt4bNU

Och till det jag köpt på mellandagsrean för presentkort
Solpuder och borste, samt läppstift från Kicks

Gryta (IKEA) och köksredskap (Granit)

Marmorbräda och hexagon-lykta från Åhlens

Welcome

2015-12-28 | 20:57:03
Lägenheten har fått sig en boost det senaste, och idag har var hallens tur. Det har gränt oss i ett helt år att när man kommer in i vår hall så finns inga ytor att lägga sina saker på, förrän man kommer till matsalsbordet, samt att den saknade ett par element. Vi adderade ett skoskåp, en skobänk, korgar på hatthyllan, en spegel och bytte ut mattan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skoskåp från Jysk, med extra ben från IKEA, Bänk från IKEA, Spegel och fårskinn från Rusta, Matta från Lagerhaus. Hexagonlyktan är ifrån Åhlens och Nyckelskålen har jag haffat från loppis.

God Jul ❄️

2015-12-24 | 16:06:03
Hoppas ni har en fin dag, tillsammans med andra eller ensamna. Lever lajf i soffan, just ensam, med feber och allt där emellan. Men vad gör la det! God jul på er!
 
 
 
 
 
 
Bar en glitterfest från Monki en timme max tidigare idag. Ligger numera med min favoritmjukis.

Nära nu

2015-12-23 | 22:32:36
Gudarna ska veta, att det krävs en otrolig möda att fånga glad men inte lika många delar medgörlig hund framför sned gran, med blicken in i kameran dessutom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frostkristaller

2015-12-15 | 19:40:51
Kylan har kommit och gått sporadiskt under veckorna, och de senaste dagarna lade sig frosten över Göteborg. Mitt favoritmotiv måste ändå vara frostkristaller, få låta macroobjektivet arbeta lite.
Sista veckan innan "jullov" - waaaaaah så peppad på julafton och hela köret. Låter musikhjälpen sätta sin prägel.
Är också veckans gästpostare hos För Det Vidare på Instagram, som ämneslärarstudent ( https://www.instagram.com/fordetvidare/ ), samt deltog i en intervju som nu kan hitta här: http://fordetvidare.se/martin/2015/12/upprymd-av-tanken-att-fa-vara-med-och-designa-framtidens-samhalle/ .
Imorgon ska jag och Emil laga julbord, då vi aldrig annars äter det tillsammans under julhelgen. På torsdag väntar besök hos mig av klassisar och på fredag är det redovisning.
Sedan ska jag leva lajf. Untz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Och andra ljuset är tänt

2015-12-06 | 21:31:25
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Värmen i handen, ljuset i rösten

2015-12-02 | 19:40:54
Bara sådär så kom den magiska VFU:n till sin ände. Mycket sorgligt, och tungt. Bär med mig massor av fina ögonblick, tips och trix, elevberättelser och lärarperspekktiv. Vill och kommer aldrig att släppa taget om dem. Nu är det tillbaka till det gedigna studentlivet, ta ut sovmorgnar, läsa kurslitt i sängen och lyssna ikapp tysk rapp som gör en omåttligt kreativ och sprallig. Ska försöka uthärda en månad på pedagogen, och vips så är det januari och svenskan vankas. Men mest längtar jag till jullov. Genomförde en fullfjädrad pyntsession här hemma i helgen. Ni ska få se.