Oxygen Chrome

Bara leva

2016-08-25 | 22:41:33
Tog väl väskan och stack till Rhodos igår. Bor på samma hotell som fjolåret och ska götta oss i en vecka. Man kan slappna av på ett annat sätt om man redan varit på platsen. I dagarna ska vi hinna åka in till Rhodos stad, över till Kalithea och mest ligga på latsidan.
Uppenbarligen kommer jag inte fotografera lika mycket av resorten, då det mesta redan finns i arkivet --> Klicka till augusti & september 2015 åt höger! I mobilversionen finns en scrollermeny åt vänster. 
Siktar på en grymt kalas tid här!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ledigheten ska också ägnas till att landa lite i det nya som väntar i höst. Kanske behandlar det i text här framöver, kanske inte, men för tillfället ska jag bara leva, och vara tacksam för det fina jag har. Nu blev det av en ful cliffhanger-effekt, men det vore samtidigt hyckleri att inte vidröra ämnet och behandla själva livet när en nu ändå tidigare sagt att en vill kunna skriva mer om vad som händer och sker. Over and out


En jädra massa kexchokla

2016-08-17 | 18:49:00
Igår var dag ett på kulturkalaset med megafint väder! Jag och Emil brukar sällan planera särskilt mycket under dessa dagar, utan ta gatorna som dem kommer. Vi strövade runt en del i trädgårdsföreningen och på marknaden Gustav Adolf torg. Åt de godaste baguetterna (!!) och de mest överskattade cannolis någonsin.
På kvällen tog vi vagnen till Liseberg, kom, såg och segrade på kexchoklahjulet efter bara några minuters närvaro i parken! Wehoo, och jag som har en romans med just kexchoklad för tillfället - som troligtvis kommer gå över tack vare detta. Minns när vi vann en jätte-Toblerone för några år sedan, f.y f.a.n för blotta doften.

Hoppas förresten att den senaste tidens trendbyte syns på bilderna - har ( helt otroligt nog) kommit över min lathet och satsat på manuellt. Det finns något gammalt inlägg här där jag berättar att jag hellre ser mitt fotograferande som en konst av att fånga motiv och anpassa efter rådande förutsättningar, och att bildkvalitén går hand i hand med efterarbete i bildredigeringsprogram. Men det är en synd i sig att inte låta kameran få arbeta lite!
Ska jag vara ärlig så märks absolut ingen skillnad på översiktsbilder som den första här, men däremot ger det en rejäl skjuts på makromotiv, som fjärilsbilden. Döm själv:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja såhär ser det ut för tillfället i svallet, förbaskat vackert jag vet. Det är så man knappt skäms.
Men jag ger inte upp! Ännu lever hoppet.

Okej nu är det jag som skaffar våffeljärn asså..

Koberget

2016-08-15 | 20:04:56
Varför man ska bo i förorten:
Ha denna utsikt till hands 5 minuter ifrån mitt kvarter. Vi döpte den namnlösa höjden till koberget, för långt där nere bredvid näsetvägen står fria kossor och betar fridfullt. Man tager vad man haver.
Testade en ny (provisorisk) redigering - bra nöjd! Imorgon börjar kulturkalajset, vi drar till Liseberg och går återigen mot ljusare tider - åtminstone vad gäller mitt hår.  Haree!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New in

2016-08-08 | 19:53:32
Tillbaka i Göteborg nu, där jag stannar tills resan. Har hunnit handla krubb, tvätta, knåpa med symaskinen, fota allt jag fick med mig hem från förra helgens shopping-spree och skjutsat bilderna en vända i ps. Så här kommer ett låååångt inlägg.
Btw, genomgår en megamakeover av mitt hår för tillfället. Orange is really the new black, innan jag får till den rätta blonda. Är så hemskt trött på att nyfärgning med chockladbrunt håller i två veckor innan det blir rött. Så less på att ha 50 olika nyanser som ser annorlunda ut varje gång det hamnar på bild. Eftersträvar något åt askblont-hållet, så lång ifrån platina man kan komma. Tanken är la att det ska se naturligt ut. Två färgningar kvar innan resan, men för tillfället bjuder jag på 50 shades of yellow. Keps är det som gäller ett tag framöver.
På fredag kommer Emil hit och stannar fram tills vi åker iiiiih längtar längtar. Vi ska på kulturkalas och Liseberg och fika på utsiktsplatser och JA det kommer bli fint!
 

F.ä.r.g.e.n

Älskar dessa mjuka tröjor från Gina, har en likadan i gråmelerad.
 
 
 
 

Lite nytt på träningsfronten.
 
 
 

Min nya favvotröja. Kommer springa många mil i denna i höst
 
 

Har velat ha en hängslekjol so bad, men dem är så attans dyra. Hittade en satans billig från River Island med en inte så charmig lite längre underdel (den delar sig i mitten), och har suttit några timmar nu idag och sytt upp den. Löjligt nöjd över det fyndet. Visar upp längre fram!

Hört massa bra om Glamglows masker, så jag gav dem ett försök. Bara testat den vita än så länge - riktigt imponerad, gjorde mig lite torr dock så har man känslig hy som jag så bör man inte använda den mer än en gång i veckan, åtminstone inte i början.
 
 
 
 
 

Bikinitopp ifrån rean - bättre bild på den längre fram i Rhodos

Lite ny semesterlitteratur innan kurslitteraturen tar över.
 

Minneberget

2016-08-08 | 19:02:25
Mina sista dagar i Dalsland för denna sommar kom ju också till slut, och jag ville verkligen bara ut i skogen och ta in det en sista gång. Vi packade ihop kaffe (ja jag har äntligen blivit frälst av det svarta guldet- no longer outsider i caféet på uni) och lite att tugga på, och begav oss till Minneberget där man ser ut över halva långed. Det var perfekt temperatur, och vi pratade om hur sällan det sker. Man är alltid lite missnöjd, var man än befinner sig. Förutom där och då. Då var allt så fint.
Och sedan tog vi bilen till Skåpakiosken och åtnjöt sommarens sista mjukglass. Neeeeee skämt, det får plats några till. Nötkross är drömmen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Status

2016-08-02 | 22:35:14
Vad händer nu för tiden?
I lördags hade jag och Emil äran att vara vittnen under hans mosters vigsel, samt fotografera ögonblicket. Efter det tog vi tåget till Håverud och åt middag - tummen upp!
 
I söndags tog vi en tur till Trollhättan och handlade vilket resulterade i en hel del nyheter att ta med hem. Det känns som att det var längesedan jag visade något jag köpt (?), åtminstone i klädväg, så när jag kommer tillbaka till Göteborg i helgen ska jag försöka fota och visa. Obs! Beror helt på väderleken - molnljus gör inget motiv rättvisa. Annars får vi säga nästa vecka. Ska försöka ta tag i livet innan september, inklusive denna plattform.
Nu är det heller inte långt till vi flyger mot värmen i Rhodos. Pepp! Pepp! Pepp! Där har vi absolut något att fylla bloggen med!