Oxygen Chrome

Nude Peplum Crochet Neck

2013-04-30 | 18:47:00
Halloj!
Vaknade en halvtimme efter att jag somnat av kattfight utanför. Såklart kollade jag men no cats in sight.
Min hjärna spelade mig ett spratt. Läskigt. Jag är läskig när jag sover. En gång vaknade jag ståendes framme vid dörren, gråtandes och skrikandes för att jag kände mig inlåst. Dörren var inte ens stängd helt. Galet.
Valborg idag! Jojemensan. Ska träffa lite vänner och se på raketer är det tänkt.
Här har ni tröjan jag beställde, passade perfekt. Har fått fnatt på persika och nude. Premiär med den idag!
Ha en fin kväll!
 
 
 
 

Stockholm, polismuséum & blodapelsin

2013-04-30 | 13:52:00
 
 
 
 
Sista dagen var till för polismuséet, också väldigt intressant!
Vi fick vara med och analysera och reda ut ett mord som skett i Sverige med hjälp av brottsplatsen framför oss.
Såg även Anna Linds mördares kläder. Heeftigt.
Det blev en god fika med blodapelsinjuice, sååå gott. Nya favoriten.
På hemresan sov jag mestadels och när jag kom hem så låg ett paket och väntade.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm, mintgröna salen & televisionen

2013-04-29 | 21:39:00
Den andra dagen i Stockholm så var vi först på riksdagen och sedan svt.
Riksdagen var intressant, mest de fina detaljerna och salarna. Imponerande!
Sedan blev det lite fritid på stan och då begav vi oss till stan för att kolla i affärer och handla lite. Ett nytt kändisansikte; Helena Bergström. Vi satte oss til sist vid Gallerian och tog det chill. Måste bara säga en sak, Hollister, Fyfarao vilken jobbig butik med jobbig dansande tjej inklusive!
Svt levererade verkligen! Jätteintressant att få se allt, men herregud vad smutsigt allt var. Och fake! Allt var så fake! Alla bord och skyltar, ALLT var ju av plast. Lite ramdom fakta från det besöket: Let's Dance spelas in på Svt bara för att de inte har någon egen enorm studio. Och så är 90 av Sveriges 100 mest sedsa program producerade av Svt. En till kändis fick vi syn på där - Ola Forssmed.
På grund av sjukligt onda fötter så valde vi tunnelbanan.. första gången för mig och antagligen sista!
Är man feg och rädd och liten, ja men då är man!
På kvällen gick vi ut och käkade allihopa, och jag fick smaka det godaste jag någonsin. Tummen upp för Agaton!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm, jesustant och harry potter-stavar

2013-04-27 | 23:58:00
 Hej!
Jag ska försvara mig med att jag försökte lägga upp ett inlägg i onsdags kväll men det funkade inte riktigt med mitt mobilinternet.. så här har vi ifrån Stockholm dag 1. Vi kom fram vid 3 och belägrade vandrarhemmet, Old Town Hostel, som var helt okej. Det hela började med Medeltidsmuseét, EJ minnesvärt. Man fick inte ta kort heller men det spelade ju ingen roll. Det var så klart mysigt med de små torgen de hade byggt upp.
Sedan gjorde vi ett återbesök från i Somras på Cronan, beställde t.o.m samma mat. Så gott! Jättefin omrenovering med vackert tak.
Efter detta strosade vi runt i gamla stan i butikerna och hittade en Sci-Fi butik med Harry Potter souvenirer, stavar för 400 kronor. Så himla fräckt!
En liten promenad till Gallerian med tjejerna och där fick jag mig lite småsaker.
Av alla kändisar som cirkulerar där varje dag så trodde jag absolut inte att jag skulle få se jesustanten.
Hon höll sig till sina vardagliga sysslor; sjunga, skrika fancy bibelord och bara vara helt hysterisk. Inga konstigheter. Inne på H&M såg vi även Katarina Ewerlöf (Tomten är far till alla barnen)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Peach Peplum

2013-04-23 | 10:51:51
Här har vi temuggen jag fick av min låtsassyster i present med en liten ros på, kommer nog användas flitigt!
Samt kalendern köpt från Tiger som luktar förfärligt.
Gjorde min första egna beställning häromdagen, av en superfin peplum topp i min ungefära nya favoritfärg (för tillfället), peach. Det fanns verklingen ingenting annat på Nelly som fångade upp mina ögon så det blev bara denna. Men min tur kommer den väl imorgon när jag sitter på bussen till Stockholm.
 
 
 
 
 

Room Deco

2013-04-22 | 19:09:21
Här har ni lite nytt fint jag fick i present. Huslyktan är av min syster, och mini-växthuset är ifrån vännerna!
Jag har suttit sedan jag kom hem, klockan 12, med körteorin. En aning efterblivet i och med att jag inte börjar förrän om 3 månader men jag är nog inte den enda som ersätter svåra "måsten" till lite mindre svåra måsten. Teorin kändes helt enkelt roligare än engelska rapport och det var det! Kändes inte som om man pluggade när man fick allt berättat och visat. Ett tips till alla er som ska ta körkort = Bonniers Trafikskola, helt amazing.
Det känns väldigt bra att Emil ska ta kursen samtidigt så att vi kan fokusera till 100% båda två och lära oss av varandra. Det lät lite cheezy.
Bara 2 dagar kvar till Stockholm och jag har ingen aning om hur eller i vad jag ska packa. Typiskt Evelina.
 
 
 
 
 
 
 

Överraskningsfest

2013-04-21 | 22:32:01
Igår begav vi oss, jag och Emil till kommunens mitt för att umgås med några vänner, som ett minifirande till min födelsedag. Helt plötsligt får jag en ögonbindel i bussen och så gick vi en liten bit, när jag vände mig om så stod dem alla där! Blev så himla överraskad, haha och fånlog i säkert en halvtimme efter! När man firar vuxen måste man ju självklart fira med hatt på knoppen.Vi grillade, snacka goja och skrattade. Fick en present också, suuperfiiiin som jag visar imorgon. Och så sjöng dem med tårta och allt! Allra sist sände vi upp en khom loy (svävande lykta) som vi följde med blicken. Fin kväll som aldrig riktigt avslutades hemma hos Rebecca, vi satt uppe till 4 och pratade om bl.a Madeleine-mordet, haha? Försökte lösa det i vår övertrötthet. Mer eller mindre däckade klockan 6.
Tack ni fina, guld värda ♥
 
 
 
 
 
 

Vuxen

2013-04-18 | 20:31:58
Känner mig otroligt vuxen idag. Har varit på banken och fixat bankkort, internetbank, dosa, fonder med mera! Efter det så övningskörde jag, på den riktiga vägen (!?) och jag är fortfarande en snigel på vägen men som nybörjare så är det acceptabelt. Blev omkörd, det sög.
Ska installera min teori-cd i slutet av denna månad, då den räcker 90 dagar framåt så jag kan använda den under tiden jag går intensivkursen som även den är BOKAD OCH KLAR, 1 juli smäller det!
Som ett + i kanten har jag deltatig i demokratitorg med skolan och snackat politik, samt bestämt mig för att vara med i kulturungdoms författartävling! Själva fan vad det hänt grejer idag!
 

Det fina vackra

2013-04-16 | 22:45:44
Jag har haft en jättefin dag faktiskt, vilket jag inte trodde när jag vaknade. Möttes av grattis redan i bussen och skoldagen blev bra trots kötbullarna som smakade blodpudding. Följde med Emil hem och då fick jag rosor och sen min present. Jag hade hade sagt att jag inte vile ha något ytligt, ex. kläder och liknande, utan något mer personligt (bara för att Emil är som bäst på att komma på sådana ideér). Jag fick ett äkta silverarmband med vårt datum ingraverat, så himla fint så jag avlider! Ska aldrig släppa det ur sikte.
Sedan startade tårtbaket, med nutella, grädde, banan och blåbär = diabetesvarning = supergott!
Nu sitter vi här med varsin kopp te och avslutar dagen på bästa sätt.
Om en vecka åker vi till Stockholm. Saker och ting börjar hamna på plats!
 
 
 
 
 
 
 
 

Artonårsdag idag!

2013-04-16 | 15:08:00
Jo men så kom den dagen då jag fyllde vuxen. Ingen mer ålder att se fram emot nu (om man bortser från 20 som inte känns speciellt speciellt!) utan nu går det bara utför haha?
18.. röka och dricka och rösta. Jag ser mest fram emot att kunna handla själv på internet!
Min önskan var ju att jag skulle göra min uppkörning idag, eller denna veckan i alla fall men så blir det ju inte, have a looot to learn yet. Fick Bonniers teori-cd av pappa i morse så nu har jag ju hjälpmedel!
Jag har varit väldigt negativ om denna dag framtills nu, ledsamt att födelsedagar hade ett större värde förr men man ska inte hänga läpp för det! Fokusera på det som gör gott och inte ont!
Emil har planerat saker denna veckan och nyfiken som jag är så känns det hela väldigt mystiskt!
Som ni ser fick det bli en liten vårigare header dagen till ära!
Kan även meddela att jag har ställt mig i kö på en studentlägenhet i Göteborg, då väntetiden är låång. Spännande!
 
Här har ni lite bilder med nya jeansjackan jag fick tack vare mamma ♥, som jag använder idag när det verkligen är vårvarmt! Och grattis alla er andra som fyller idag då det verkar vara en del!
Och grattis min bror som också fyller idag, på samma dag! Nej han blev nog inte så glad att få en syster i 3 årspresent but he'll get over it!
Ha en fin dag mitt härskap!
 
 
 
 
 
 
 
 

Days until

2013-04-14 | 06:17:00
Små stora saker att längta till
 

Two Friends

2013-04-12 | 23:49:54
Sitter lite duktigt och skriver på svenska denna fredagskväll, deadline om 1 månad men jag känner mig effektiv.
Emil kom hit med chips så vi bunkra upp framför Ganster Squad, bra rulle!
Det finns positiva aspekter i min lokala affärs ombygnad bortsett från oordningen, en frys gjorde inte sitt jobb, men det var inte vilken frys som helst, utan otroligt Ben & Jerry's så halva priset på denna gjorde absolut inte illa!
Jag delar alltid med pojkvännen, förstår mig inte på er som käkar en hel burk helt ensam? Och visst man kanske sparar den till senare men så mycket glass klarar man inte under ens samma vecka.. Medalj till er!
 
 
 
 

Aprilmorgon

2013-04-10 | 09:30:00
 
 
En frukostbild, kanske den bästa hittils som inte innehåller yoghurt?
Sovmorgon idag, gott gott! Inställd matte, idrott och tyska denna veckan pga skolresa.
Övningskörde igår, det känns bra att man utvecklas och vissa saker börjar bli en vana.
Längtar tills jag kan lämna små trånga småvägar med enorma rattrörelser och lära känna den riktiga vägen, vilket nog faktiskt är enklare.
 
En vecka kvar (6dar) till 18 nu...

Come to me on Friday, Saturday or Sunday

2013-04-09 | 11:17:00
 
 
 
 
Tisdagen började med ett A på psykologi-provet, (underbart!!), alltså väldigt bra!
Bakade kanelbullar i lördags, gottgott.
Ska börja kolla studentresor snart, dags att spara. Och studentbostäder. Och sommaraktiviteter!
Jag ser lite ut som Blair Waldorf i håret idag määä.
 
Jag är med i veckans blogg i hos Amandas foton!

Svarta mjuka fina

2013-04-08 | 20:13:22
 
Måndag igen och jag hann inte anpassa mig till dygnet så det blev inte så mycket sömn för mig, ingen alls faktiskt! Så nu sitter jag här med Emil och dricker te framför Fantasterna och jag håller på att somna. Har redan tagit bort sminket och linserna så att jag bara kan lägga mig när jag kommer hem.
Här har ni i alla fall min klädsel idag, tröja från Lager 157, tygväska från Avanna och sist byxor från Monki som jag skräddarsydde hela kvällen igår för att de skulle bli exakt så jag ville. Jag har önskat mig ett par tajta harembyxor nästan ett år nu, men efter att ingenting uppfyllde mina krav så tog jag tag i saken själv. Så mjuuka och gosiga. Mjukiskläder fast lite mer acceptabla, som slappa tights med fickor.
Veckan var fin, fick mig lite köpt också som jag visar imorgon!
 
En klubbad säl Evelina säger godnatt!

Vårens första dag

2013-04-04 | 23:00:52
Vårens första dag, och jag vill va' med. Så himla underbar värme vi har fått, speciellt i Götet, med 10+ !
Idag fyller Åsa (låtsassyster) år så vi har firat det med först frukost på sängen (07:00!?!) och sedan överraskningsbio, The Host och nu hade vi besök från hennes gudfar och hans fru.
Måste väl kommentera bara för att följa mönstret, ja halva lovet har gått, så tråkigt, ja vad hände, allt blir vad man gör det till. Imorgon ska jag skaffa mig en jeansjacka, något jag borde gjort för länge, länge sedan.
April nu ja, en månad som innehåller mycket! 18-år och en vecka efter blir det av till Stockholm, något jag längtar till men ändå ej.
 
En Instagram-bild på min underbara skapelse